Secret Must logo

Έξοδα για εισιτήρια: «μετράνε» στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Έξοδα για εισιτήρια: «μετράνε» στο «χτίσιμο» του αφορολόγητουΚαι τα έξοδα για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια συμπεριλαμβάνονται για πρώτη φορά για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επικαλούμενο σχετική ρύθμιση στην εγκύκλιο που υπεγράφη σήμερα Σάββατο από το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με το ζήτημα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει: « Για πρώτη φορά οι μεταφορικές δαπάνες λογίζονται στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου

Σημαντικό μέτρο, ενίσχυσης των νησιωτών, εμπεριέχεται στην εγκύκλιο που υπεγράφη σήμερα από την Υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Υπουργική απόφαση που αναφέρεται στον καθορισμό των κατηγοριών εκείνων των δαπανών που υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής οι πολίτες για το φορολογικό έτος 2017, εμπεριέχει και τις δαπάνες των μεταφορικών εισιτηρίων.

Από την συγκεκριμένη ρύθμιση ευνοούνται, ιδιαίτερα, οι νησιώτες αφού η δαπάνη για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια ήταν ένα πάγιο και ανελαστικό έξοδο ώστε να ικανοποιηθούν οι βασικές τους ανάγκες και το οποίο επιβάρυνε κατά πολύ τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε στενή συνεργασία με το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, εντάχθηκαν για πρώτη φορά οι μεταφορικές δαπάνες στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

Έτσι για πρώτη φορά, οι κάτοικοι των νησιών, που εδώ και πολλά χρόνια αναγκάζονται να μετακινηθούν αρκετές φορές μέσα σε ένα έτος για ιατρικές εξετάσεις, λόγους εκπαίδευσης, ακόμη και για να εξυπηρετηθούν από δημόσιες υπηρεσίες, θα δουν την έμπρακτη αναγνώριση του Κράτους μέσω της σχετικής φοροελάφρυνσης που συνεπάγεται το συγκεκριμένο μέτρο.

Επιπλέον, το μέτρο επεκτείνεται και για τα νησιά εκείνα που έχουν πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, και δεν πρόκειται για τουριστικούς τόπους (έτσι όπως περιγράφονται στα ΠΔ 899/76 και 664/77, «Περί ανακηρύξεως περιοχών της Χώρας ως τουριστικών τόπων»). Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και πάλι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά τους εισιτήρια για να φτάσουν το αφορολόγητο, με τη διαφορά ότι δεν είναι απαραίτητη η χρήση ηλεκτρονικής πληρωμής».

Πηγή:tribune.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.