Secret Must logo

Αλεξίσφαιρο γυάλινο τοίχο θα… φορέσει ο Πύργος του Άιφελ

Αλεξίσφαιρο γυάλινο τοίχο θα… φορέσει ο Πύργος του Άιφελ Ένας αλεξίσφαιρος γυάλινος τοίχος ύψους 2,5 μέτρων μπορεί να υψωθεί γύρω από τον Πύργο του Άιφελ το επόμενο φθινόπωρο για την ενίσχυση της ασφάλειας του εμβληματικού μνημείου της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο δήμος του Παρισιού.

Πρόκειται για έναν αλεξίσφαιρο φράκτη που θα περιβάλλει τους κήπους του Πύργου του Άιφελ, εξήγησε ο Μπερνάρ Γκοντιγέρ, πρόεδρος της εταιρείας εκμετάλλευσης του μνημείου στο δημοτικό συμβούλιο της γαλλικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien που αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα το σχέδιο.

Η κατασκευή θα αντικαταστήσει τους μεταλλικούς φράκτες που υψώθηκαν γύρω από τον Πύργο του Άιφελ από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε ελήφθησαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι εν όψει του Euro 2016.

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της διερεύνησης», διευκρίνισε η δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα ευρύ σχέδιο για την ενίσχυση της ασφάλειας, εκσυγχρονισμό της υποδοχής και βελτίωση των ανέσεων κατά την επίσκεψη του δημοφιλέστερου μνημείου του Παρισιού, συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόσβαση στον περιβάλλοντα χώρο του Πύργου θα παραμείνει δωρεάν.

Μέλη του δημοτικού συμβουλίου πάντως εκφράζουν ανησυχίες μήπως το μνημείο μεταβληθεί σε «φρούριο», αναγνωρίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας.

Ο Πύργος του Άιφελ, ο οποίος εγκαινιάσθηκε με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθεσης το 1889, είναι το σύμβολο της πόλης του Παρισιού και το μνημείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, με έξι εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Πηγή:topontiki.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.