Secret Must logo

Αριστερόχειρες σε ένα κόσμο φτιαγμένο ανάποδα…

αριστερόχειρες αριστερόχειραςΕίμαι σίγουρος ότι από το μυαλό πολλών ανθρώπων δεν έχει περάσει η σκέψη πως είναι η ζωή για τους αριστερόχειρες…Από προσωπική εμπειρία σαν αριστερόχειρας σας λέω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο  αυτό, απλά υπάρχει προσαρμογή από ανάγκη για επιβίωση στον κόσμο αυτόν τον ανάποδο…

Πάμε να δούμε μερικά πράγματα που μας βασανίζουν, τα οποία είναι φτιαγμένα, από εσάς τους δεξιόχειρες για την καλύτερη ευκολία σας. Ένας αριστερόχειρας στην καθημερινότητα του αντιμετωπίζει πολλά, απλά προβλήματα και δεν μιλάω για την γραφή του δυτικού κόσμου που ξεκινάει από αριστερά προς τα δεξιά με αποτέλεσμα να μην βλέπουμε τι γράφουμε, να μουτζουρώνουμε αυτά που γράφουμε, να πιέζουμε πολύ το στυλό ή μολύβι κάνοντας «περίεργα» γράμματα και να κουραζόμαστε γρήγορα και να γράφουμε πιο αργά σε σχέση με τους δεξιούς. Αυτό είναι κάτι πολύ σύνηθες πλέον.

Εγώ μιλάω για το ότι το πρωί που ξυπνάμε η βρύση στο αριστερό έχει το ζεστό και όχι το κρύο που θέλει κάποιος για να ρίξει στο πρόσωπο του. Μιλάω για τις πόρτες που είναι ανάποδες και ανοίγουν με το δεξί.

Μιλάω για το μπρίκι, τις κουτάλες, τα κατσαρολάκια που έχουν μια μυτούλα για να ρίξεις το περιεχόμενο χωρίς να χυθεί, που είναι στην αντίθετη πλευρά. Μιλάω για τα κινητά αφής που αν βάλω το αριστερό μου χέρι δεν βλέπω και αναγκαστικά το δουλεύω με το δεξί!!!! Μιλάω για το ποντίκι του υπολογιστή που ακούω να μου λένε, «κάνε δεξί κλικ» και χαμογελάω, γιατί το έχω στα αριστερά μου και το δεξί για μένα είναι τα αριστερό (ευτυχώς κάποια έχουν αυτή την ρύθμιση). Μιλάω για τα παντελόνια και τα πουκάμισα που φοράμε και είναι βολικά μόνο με το δεξί χέρι..

Χαίρομαι που βλέπω τα τελευταία χρόνια κάποιους να μας υπολογίζουν και να φτιάχνουν διάφορα πράγματα για αριστερόχειρες. Μπορώ να μιλάω μέρες, μήνες ολόκληρους και να αναλύω τα ‘ανάποδα’ που υπάρχουν στον κόσμο σας, αλλά δεν μου το επιτρέπει ο χώρος. Οπότε ας πούμε αναφορικά μερικά πράγματα.

Γενικά αποτελούμε το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζούμε 9 χρόνια λιγότερο, έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουμε εργατικά ατυχήματα, σπουδάζουμε λιγότεροι (λόγο της δεξιάς λειτουργίας του εγκεφάλου μας, έχουμε πρόβλημα στην μάθηση και στην αποστήθιση). Έχουμε πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση του πνευματικού κομματιού, και διαπρέπουμε περισσότερο στις τέχνες παρά στα «γράμματα». Μπορούμε να δούμε και την αντίθετη πλευρά πολύ πιο εύκολα γιατί πολύ απλά ζούμε μέσα σε αυτήν.

Διάσημοι αριστερόχειρες: Αριστοτέλης, Μέγας Αλέξανδρος, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Μέγας Ναπολέων, Ιούλιος Καίσαρας, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος, Αντζελίνα Τζολί, Μπαράκ Ομπάμα, Τσάρλυ Τσάπλιν, Πάμπλο Πικάσο…και ένα σορό ακόμα.

Ζούμε ανάμεσα σας χωρίς να σας επηρεάζουμε και να αλλάζουμε τα δικά σας, απλά προσαρμοζόμαστε εμείς σε αυτά.

Ζητάμε κατανόηση της διαφορετικότητας μας και υπομονή από την πλευρά σας γιατί είμαστε και εμείς υπέροχα πλάσματα όπως και εσείς.

Ελπίζω μέσα από αυτό το άρθρο να δείτε με καλό μάτι από εδώ και πέρα τους «ζερβοκουτάλες» και να μην απορείτε για την ιδιαιτερότητα αυτή…

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.