Secret Must logo

Γιάννης Παπαδημητρίου – Dark Nightmare

Γιάννης Παπαδημητρίου - dark nightmareΆνθρωπος χαμηλών τόνων στη ζωή αλλά πολύ δυναμικός στη σκηνή.. ο Γιάννης Παπαδημητρίου μιλάει στο Secret Must για τους Dark Nightmare

 

 

SM: Γιάννη Καλωσόρισες στο Secret Must. Ας ξεκινήσουμε, λέγοντας μας λίγα λόγια για την μπάντα.

Καλώς σας βρήκα. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1999 και ονομάζεται Dark Nightmare.

Παίζουμε Ηeavy Metal με epic και progresive στοιχεία και αποτελείται από τους: Δήμος Κωνσταντινίδης στα ντραμς, μπάσο Νίκος Μιχαλακάκος ,πλήκτρα Γιώργος Καραγιάννης και εμένα κιθάρα και φωνή.

Στην αρχή η ονομασία της μπάντας ήταν σκέτο Nightmare αλλά στην πορεία έγινε Dark Nightmare. Αρχικά ήμασταν τρεις, αλλά μετά προστέθηκε στα πλήκτρα ο Γιώργος Καραγιάννης. Στις ηχογραφήσεις, παίζω εγώ κιθάρα και στα live μας έχουμε session κιθαρίστα.

Από το 1999 έως σήμερα έχουμε κυκλοφορήσει 3 demo σαν Dark Nightmare, ένα split μαζί με Blade of spirit και 2 ολοκληρωμένα albums, το πρώτο το The human liberty το 2009 και το δεύτερο Beneath the veils of winter το 2012

 

SM: Ετοιμάζεται κάτι για φέτος το χειμώνα;

Προσπαθούμε να κλείσουμε κάποια live όμως μέσα στον Οκτώβρη θα κυκλοφορήσουμε ένα 7αρι βινύλιο με τίτλο Despair and hope, που περιέχει 2 τραγούδια, ένα δικό μας και μια διασκευή και μετά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο studio να ηχογραφήσουμε το νέο μας δίσκο.

 

SM: Πες μας λίγα πράγματα λοιπόν για σένα για να σε γνωρίσει και το κοινό μας.

Όπως είπα και πριν, είμαι η φωνή και ο κιθαρίστας της μπάντας. Γεννήθηκα το 1982 στα Γρεβενά, όπου και μεγάλωσα και έμεινα εκεί μέχρι και πέρυσι, που ήρθα στην Αθήνα λόγω δουλειάς. Μου αρέσει όμως η Βόρεια Ελλάδα και προσπαθώ σύντομα να επιστρέψω. Είναι λίγο δύσκολο να φύγω από Αθήνα προς το παρόν, αλλά αργά ή γρήγορα θα γυρίσω εκεί. Είμαι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και στα φωνητικά. Γενικά δεν τα πήγαινα καλά με τα μαθήματα ούτε στο σχολείο. Προτιμώ την πράξη.

 

SM: Μας είπες ότι είσαι αυτοδίδακτος στην κιθάρα παίζεις κάποιο άλλο όργανο; και πες μας αν έχεις κάποιο χόμπι;

Ναι παίζω μπάσο, ντραμς, πλήκτρα αλλά όχι όπως την κιθάρα. Ασχολούμαι πολύ με διάφορα αθλήματα αλλά κυρίως με το σκι και το kick boxing.

 

SM: Με αυτά ασχολείσαι σαν χόμπι ή έχεις κάνει πρωταθλητισμό;

Από το 1991 ασχολούμαι και έφτασα στο σκι μέχρι και τρίτη πανελλήνια θέση και συνεχίζω κανονικά τους αγώνες.

 

SM: Μπορείς να μας πεις με δύο λέξεις τα θετικά και τα αρνητικά του χαρακτήρα σου;

Όλοι έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας.

Για τα θετικά καλύτερα να τα πουν οι φίλοι μου αλλά στα αρνητικά το πιο σημαντικό είναι, ότι είμαι πολύ κλειστός χαρακτήρας και παρεξηγούμαι πολλές φορές από τον κόσμο. Γενικότερα ανοίγομαι  δύσκολα. Είμαι ήπιων τόνων γενικά, αλλά το κακό είναι ότι όταν θυμώνω δεν βλέπω μπροστά μου και δυστυχώς αν είναι πάνω στην σκηνή, νιώθω ότι το περνάω και στον κόσμο αυτό. Είμαι πολύ πεισματάρης και όταν θέλω κάτι, που πιστεύω πως αξίζει, κάνω τα πάντα να το πετύχω. Προσπαθώ να μην αφήνω τίποτα στη μέση, θέλω να τελειώνω ότι αναλαμβάνω.

 

SM: Πως προέκυψε η μουσική στη ζωή σου; Και πως σου ήρθε η ιδέα για τη μπάντα;

Ο πατέρας μου τραγουδάει και παίζει κιθάρα, από εκεί πιστεύω πήρα το μικρόβιο. Βέβαια τα ακούσματα μου μικρός ήταν η Ελληνική μουσική λόγω του πατέρα μου, αλλά μέχρι το γυμνάσιο δεν είχα ασχοληθεί και με κάποιο είδος. Ξεκίνησα από το ελληνικό ροκ στην 1η Γυμνασίου και άρχισα να ψάχνομαι μέχρι που άκουσα Iron Maiden συγκεκριμένα το Rime of the ancient mariner σε live εκτέλεση. Μου έκαναν κλικ και αυτό ήταν, κόλλησα στη Metal μουσική και σε όλα τα μεγάλα συγκροτήματα της δεκαετίας του ’80. Αν εξαιρέσεις το πολύ ακραίο metal ασχολούμαι με όλα τα είδη της metal σκηνής. Κάποια στιγμή άρχισα να παίζω κιθάρα και κάπου εκεί ξεκίνησα να κάνω και παρέα με τον Δήμο Κωνσταντινίδη, όπου μας ήρθε η ιδέα να φτιάξουμε μια μπάντα, καθώς και το όνομα της μπάντας το οποίο έβγαλε ο Δήμος.

 

SM: Θα ακολουθούσες τα χνάρια του πατέρα σου; Να παίξεις και να τραγουδήσεις λαϊκά;

Εάν το έκανα θα το έκανα για τα χρήματα, όμως επειδή δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, δεν θα το έκανα, δεν με εκφράζει. Θα μπορούσα να τραγουδήσω κάτι από Μίκη Θεοδωράκη π.χ το Άξιον Εστί η κάτι από τους Ελεύθερους πολιορκημένους.

 

SM: Με ποιους έχεις συνεργαστεί και αν υπάρχει κάποιος που θα ήθελες να συνεργαστείς.

Εγώ προσωπικά έχω συνεργαστεί με τους Final answer. Μια μπάντα με μελή από διάφορα συγκροτήματα και έχω τραγουδήσει στο δίσκο τους με τίτλο visual maze. Μεγάλη στιγμή για μένα ήταν η συμμετοχή μου σε δύο live των Rock and roll children Οι οποίοι είναι από τις μεγαλύτερες tribute μπάντες στον τεράστιο Ronie James και αποτελούνται από μέλη των Inner wish, Dexter ward και Fortress under siege. Και φυσικά ήταν τιμή μου να είμαι ανάμεσα στους 60 τραγουδιστές που είχαν διαλέξει και τους ευχαριστώ γι αυτό. Επίσης έχω κάποια τραγούδια δικά μου instrumental τα οποία δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

 

SM: Γράφεις και συνθέτεις τη μουσική σας. Οι εμπνεύσεις σου πιες είναι;IMG_9223

Ποτέ δεν λέω «τώρα θα γράψω ένα τραγούδι», είναι φορές που σου έρχονται ιδέες, παρ’ όλα αυτά περνάει καιρός μέχρι να το ολοκληρώσεις και πάντα το αποτέλεσμα και το άκουσμά του, έχει να κάνει με τα συναισθήματά σου. Ευτυχώς, τώρα κατάφερα και δημιούργησα αρκετό υλικό, σχετικά σύντομα και είναι σχεδόν έτοιμο. Απομένουν οι στίχοι οι οποίοι είναι βγαλμένοι μέσα από τη ζωή γενικότερα και από όλα αυτά που καθημερινά μας προβληματίζουν.

 

SM: Σ’ ευχαριστούμε που ήσουν μαζί μας και πες μας ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας από εδώ και πέρα;

Εγώ σας ευχαριστώ. Πρώτα από όλα ανυπομονούμε να γράψουμε την νέα μας δουλειά και ελπίζουμε αργότερα να πάμε και στο εξωτερικό για να δείξουμε την δουλειά μας.

 

 

 

τον Γιάννη Παπαδημητρίου μπορείτε να τον βρείτε:  facebook.com/giannis.papadimitriou

τους Dark Nightmare μπορείτε να τους βρείτε:  facebook.com/pages/Dark-Nightmare

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.