Secret Must logo

Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας

Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας Υλικά
Για το κέικ

  • 350γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 60γρ.κακάο άγλυκο
  • 5γρ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120ml γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 225γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 5ml εσάνς βανίλιας

 

Για το γλάσο

  • 85γρ. κουβερτούρα σοκολάτα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 30ml μπράντι
  • 30γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

 

 

Διαδικασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180Ο c στις αντιστάσεις πάνω –κάτω
  2. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα κέικ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι κα το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε καλά. Σε ένα πιο μικρό μπολ βάλτε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατέψτε.
  4. Στο μίξερ βάλτε ζάχαρη και βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέστε ένα- ένα τα αυγά και στη συνέχεια την εσάνς βανίλιας. Ρίχνετε μέσα και το γάλα και το γιαούρτι. Στη συνέχεια ρίξτε το μεγάλο μπολ με το αλεύρι.
  5. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 55΄-60΄. Βγάλτε το και αφήστε 5΄να κρυώσει, αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα και αφήστε το 30΄να κρυώσει.
  6. Βάλτε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε ένα μεταλλικό μπολ. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Την κατεβάζετε από την φωτιά και την ρίχνετε στο μπολ με την σοκολάτα. Προσθέστε βούτυρο και μπράντι και ανακατέψτε.
  7. Περιχύστε το κέικ με το σοκολατένιο γλάσο.

Έτοιμο για σερβίρισμα.

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο