Secret Must logo

Κανελόνια με τυριά, αμύγδαλα και κρέμα.

Κανελόνια με τυριά, αμύγδαλα και κρέμα.Ποιος είναι αυτός που δεν έχει λατρέψει αυτό το φαγητό…????

Στην συνταγή μας θα δούμε έναν πολύ εύκολο, απλό και γρήγορο τρόπο για εξαιρετικά και πολύ νόστιμα κανελόνια με τυριά!!!!

 

 

Υλικά:

  •  1 πακέτο κανελόνια
  • 250 γρ λευκό τυρί * ή φέτα
  • 150 γρ ανθότυρο
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 αυγό
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο αποξηραμένο βασιλικό ή δυόσμο
  • 500 ml περίπου ίσως και λιγότερο κρέμα γάλακτος
  • 200-250 γρ μαλακό κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 1 σακούλα ζαχαροπλαστικής(κορνέ) ή1-2 σακούλες πολύ μπάνκ μεσαίου μεγέθους

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με το μείγμα τυριών.

Βάζουμε σε ένα μπολ το λευκό τυρί, το ανθότυρο και το τυρί κρέμα και τα δουλεύουμε με τα χέρια μας (πάντα φορώντας γαντάκια) μέχρι να γίνουν μια ομοιογενή φάρσα. Προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο, το αυγό και τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα μας καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

Τμηματικά στο κορνέ βάζουμε το μείγμα μας και γεμίζουμε τα κανελόνια.

Αν δεν έχουμε κορνέ, μπορούμε να βάλουμε το μείγμα μέσα σε μια σακούλα πολύ μπάνκ και να κόψουμε λίγο την μια γωνία με ψαλίδι έτσι ώστε να μπορούμε να το κατευθύνουμε μέσα στο κανελόνι μας και να γεμίσουν.

Ένα, ένα που γεμίζουμε τα τοποθετούμε σε ταψί πιρέξ κλασικού μεγέθους. Όταν τελειώσουμε και έχουμε κλείσει το σκεύος μας ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

 

* η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο λευκό τυρί και στην φέτα είναι ότι η φέτα είναι Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) αν δεν έχει μέσα τα συστατικά που επιβάλλονται, τότε δεν είναι φέτα και είναι λευκό τυρί.

Κανελόνια με τυριά, αμύγδαλα και κρέμα.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο