Secret Must logo

Καριόκες με πορτοκάλι

Καριόκες με πορτοκάλιΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (περίπου 200γρ.)
  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 225γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 30γρ. κακάο σε σκόνη
  • 500γρ. μπισκότα πτί μπερ ψιλοκομμένα
  • 550γρ. καρύδια χονδροκομμένα
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 45ml λικέρ πορτοκαλιού
  • 700γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (65% σε κακάο)
  • 150γρ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι στραγγισμένο και ψιλοκομμένο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε για 6΄- 7΄μέχρι να ασπρίσουν.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.

Προσθέστε στο μπολ με την ζάχαρη και το βούτυρο και το κακάο, τα καρύδια, τα μπισκότα, τα χτυπημένα αυγά, το πορτοκάλι, τη βανίλια και το λικέρ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Πλάστε σε μπαστούνι στρογγυλό σαν σαλάμι, τυλίξτε με αλουμινόχαρτο  και βάλτε το να παγώσει για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Κάντε την διαδικασία μπεν μαρί και βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την σοκολάτα στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Βγάλτε το μπαστούνι από το ψυγείο και κόψτε με μαχαίρι  φέτες πάχους 2-3 εκ. και βουτήξτε με ένα πιρούνι στη λιωμένη σοκολάτα. Ακουμπήστε σε μια σχάρα να στραγγίξουν και να στεγνώσουν.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο