Secret Must logo

Καριόκες με πορτοκάλι

Καριόκες με πορτοκάλιΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (περίπου 200γρ.)
  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 225γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 30γρ. κακάο σε σκόνη
  • 500γρ. μπισκότα πτί μπερ ψιλοκομμένα
  • 550γρ. καρύδια χονδροκομμένα
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 45ml λικέρ πορτοκαλιού
  • 700γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (65% σε κακάο)
  • 150γρ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι στραγγισμένο και ψιλοκομμένο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε για 6΄- 7΄μέχρι να ασπρίσουν.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.

Προσθέστε στο μπολ με την ζάχαρη και το βούτυρο και το κακάο, τα καρύδια, τα μπισκότα, τα χτυπημένα αυγά, το πορτοκάλι, τη βανίλια και το λικέρ. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.

Πλάστε σε μπαστούνι στρογγυλό σαν σαλάμι, τυλίξτε με αλουμινόχαρτο  και βάλτε το να παγώσει για τουλάχιστον 8 ώρες στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Κάντε την διαδικασία μπεν μαρί και βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε την σοκολάτα στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Βγάλτε το μπαστούνι από το ψυγείο και κόψτε με μαχαίρι  φέτες πάχους 2-3 εκ. και βουτήξτε με ένα πιρούνι στη λιωμένη σοκολάτα. Ακουμπήστε σε μια σχάρα να στραγγίξουν και να στεγνώσουν.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.