Secret Must logo

Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέΥλικά

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες

 

 

Για την καραμέλα:

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ νερό

 

Εκτέλεση:

Καραμέλα:

Βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά . Ανακατεύετε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να παίρνει ένα καστανό χρώμα.

Την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζεται στη φόρμα με γρήγορες κυκλικές κινήσεις μέχρι η καραμέλα να καλύψει γύρω γύρω όλα τα τοιχώματα της φόρμας.

 

Κρέμα:

Αφήνετε να κρυώσει εντελώς η καραμέλα και εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα.
Βάζετε 2 φλυτζάνια γάλα και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ.
Ρίχνεται το υπόλοιπο γάλα στο κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε να λιώσει.
Βάζετε τις βανίλιες και ανακατεύεται συνέχεια το γάλα με το κόρν φλάουρ μέχρι η κρέμα να πήξει αρκετά.
Την Βγάζετε από τη φωτιά και την αδειάζεται στην φόρμα με την καραμέλα που έχει κρυώσει.

Σκεπάζετε με σελοφάν η αλουμινόχαρτο και την αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια την βάζετε στο ψυγείο.

(Αν θέλετε αντί για φόρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικά μπολάκια.

Ρίχνετε σε καθένα από αυτά την καραμέλα και στη συνέχεια την κρέμα..)

Για εύκολο σερβίρισμα βουτήξτε την φόρμα σε χλιαρό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και μετά την αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα και σερβίρετε.

Μπορείτε να διακοσμήστε την κρέμα καραμελέ με μικρά κομμάτια καραμέλας.

Κρέμα καραμελέ

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο