Secret Must logo

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίαςΜέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και σε όσες περιοχές έχουν δοθεί παρατάσεις προθεσμιών για την καταβολή φόρων και οφειλών, λόγω καιρικών συνθηκών.

Όπως διευκρινίζει η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων οι παρατάσεις αυτές δεν αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Όσον αφορά το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για την δυνατότητα άρσης ακινησίας των οχημάτων από τους ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει τις πινακίδες και θέλουν να τα κυκλοφορήσουν για ορισμένο διάστημα εντός του 2017 αναμένεται να ισχύσει το περσινό μοντέλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι που είχε εφαρμοστεί το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας είχε δοθεί η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους Ι.Χ. οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, και εξαιρετικά για το περσινό έτος , να άρουν την ακινησία καταβάλλοντας τα τέλη κυκλοφορίας ως εξής:

• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

• Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2016 καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

 

Πηγή:ethnos.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.