Secret Must logo

Ξανά σε πλειστηριασμό η βίλα της Δήμητρας Λιάνη στην Εκάλη

Ξανά σε πλειστηριασμό η βίλα της Δήμητρας Λιάνη στην ΕκάληΣε πλειστηριασμό έχει προγραμματιστεί να βγει την Τετάρτη 21 Ιουνίου η βίλα όπου διέμενε, στο παρελθόν, η Δήμητρα Λιάνη στην οδό Αγράμπελης 3 στην Εκάλη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η μεζονέτα, που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους, έχει συνολική επιφάνεια 467 τ.μ. και βγαίνει «στο σφυρί” έναντι τιμήματος 450 χιλιάδων ευρώ.

Το ακίνητο, σύμφωνα με το «Capital.gr», εκπλειστηριάζεται με επισπεύδουσα τη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (ΧΕΝ Ελλάδας) σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής για το ποσό των 46,2 χιλιάδων ευρώ, έχει οδηγηθεί σε πλειστηριασμό πολλές φορές τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η τετραώροφη μεζονέτα είχε βγει, για πρώτη φορά, στο «σφυρί» το 2011 με τιμή εκκίνησης 1,2 εκατ. ευρώ, η οποία μειώθηκε στις 800.000 ευρώ κατά τον πλειστηριασμό του Νοεμβρίου 2013. Ωστόσο, η διαδικασία ήταν πάντοτε άγονη ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Το ακίνητο φέρει προσημείωση 360 χιλ. ευρώ υπέρ της Eurobank, υποθήκη και κατάσχεσης αξίας 87,8 χιλ. ευρώ και 51 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα υπέρ της ΔΟΥ Κηφισιάς.

Η ιδιοκτησία είναι μία από τις έξι υπερπολυτελείς που ανεγέρθηκαν πριν από περίπου οκτώ χρόνια στη θέση της επονομαζόμενης «ροζ βίλας» όπου έζησε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το 2007 η τελευταία σύζυγος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ έδωσε στην κατασκευαστική εταιρεία Morfi αντιπαροχή το οικόπεδο των 3,5 στρεμμάτων στην οδό Αγράμπελης όπου βρισκόταν το σπίτι που κατοικούσε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Εκεί αναπτύχθηκαν έξι βίλες από τις οποίες οι τρεις περιήλθαν στην κυριότητα της Δήμητρας Λιάνη και οι υπόλοιπες «πέρασαν» στην κατασκευαστική εταιρεία. Τα περισσότερα από τα ακίνητα έχουν είτε μισθωθεί είτε πωληθεί, ενώ το 2007 όταν αυτά βρίσκονταν στην αγορά, η ζητούμενη τιμή τους άγγιζε τα 3 εκατ. ευρώ.

Άφαντοι οι αγοραστές

Ενδεικτικό της κρίσης που πλήττει την ελληνική οικονομία και την κτηματαγορά είναι το γεγονός ότι στα αζήτητα παραμένουν ακόμη και πολυτελείς κατοικίες, που βγαίνουν στην αγορά, μέσω πλειστηριασμών. Η βίλα Λιάνη δεν ανήκει παρά στην μακρά λίστα των ακινήτων, που εκπλειστηριάζονται, σε αξίες που αντιστοιχούν στο 1/3 των ζητούμενων, προ κρίσης, τιμών.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Re/max Αθμονον, ένα στα δύο σπίτια, στα Βόρεια Προάστια, ιδίως στο Μαρούσι, τα Βριλήσσια και τα Μελίσσια, πωλήθηκαν το 2016 σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας.

Κατά την ίδια έρευνα, το 74% των πωληθέντων κατοικιών στο Μαρούσι ήταν μέχρι 150.000€ (το 26% ήταν μέχρι 50.000€), στα Βριλήσσια ήταν το 53% (μόλις το 7% ήταν μέχρι 50.000€) και στα Μελίσσια ήταν το 75% (το 20% ήταν μέχρι 50.000€). Στο Μαρούσι το 56% των πωληθέντων αφορούσε κατοικίες με αξία πώλησης έως 100.000€, στα Βριλήσσια το 48% αφορούσε κατοικίες από 100.000-200.000€ και τέλος στα Μελίσσια το 55% αφορούσε κατοικίες από 50.000-150.000€.
Πηγή: capital.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.