Secret Must logo

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβεία στους κορυφαίους μαθητές

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβεία στους κορυφαίους μαθητέςΤα βραβεία στους κορυφαίους μαθητές του σχολικού έτους 2015-16 απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Παλιάς Βουλής και διοργάνωσε η τράπεζα Eurobank με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας. Συνολικά βραβεύτηκαν 1.004 μαθητές απ’ όλη τη χώρα, δηλαδή οι αριστούχοι απόφοιτοι με τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στα 14 χρόνια του θεσμού που διοργανώνει κάθε χρόνο η Eurobank έχουν βραβευτεί περισσότεροι από 16.000 μαθητές. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, καθώς και οι πρώην υπουργοί Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Νίκος Φίλης.

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβεία στους κορυφαίους μαθητές

Πρώτος των πρώτων αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μπίρμας, μαθητής του Αρσακείου Πατρών, ο οποίος εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της πόλης του συγκεντρώνοντας 19.773 μόρια. «Η βράβευση αυτή αποδεικνύει ότι ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης η αριστεία επιβραβεύεται και η αξιοκρατία παραμένει μια αξία» τόνισε για να αποσπάσει ένα θερμό χειροκρότημα από το ακροατήριο, ενώ αναφέρθηκε και στο μυστικό της επιτυχίας: «Αυτό που χρειάζεται είναι ουσιαστική μελέτη και προσήλωση στον στόχο. Είχα τη στήριξη της οικογένειάς μου. Η επιτυχία είναι ένα συλλογικό παρά ατομικό κατόρθωμα» ανέφερε.

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβεία στους κορυφαίους μαθητές

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου του Eurobank Νικόλαος Καραμούζης τόνισε ότι το μήνυμα αυτής της εκδήλωσης είναι ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να επιστρέψει στις αξίες της ζωής, όπως είναι η αξιοκρατία, η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα. «Η παιδεία πρέπει να γίνει η πρώτη μας προτεραιότητα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Οι νέοι που εγκατέλειψαν τη χώρα μας χωρίς να είναι αυτή η επιλογή τους, είναι ένα βάρος για όλους μας. Η παλαιότερη γενιά ευθύνεται για την κρίση. Έχουμε χρέος απέναντί σας να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε συλλογικά τη μάχη των αξιών και να την κερδίσουμε» υπογράμμισε για να σημειώσει καταλήγοντας ότι «η απάντηση στα σημερινά προβλήματα είναι η ανάπτυξη και όχι η επιστροφή στο χθες».

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβεία στους κορυφαίους μαθητές

Πηγή: amna.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.