Secret Must logo

Παπουτσάκια του Αντώνη

παπουτσάκιαΥλικά για 4 άτομα

  • 4 μελιτζάνες μεγάλες
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 4 κόκκινες πιπεριές
  • Φέτα 8 μπαστουνάκια ( κατά προτίμηση όχι πολύ αλμυρή )
  • Σάλτσα ντομάτας αποφλοιωμένη ένα κουτί
  • Αλάτι, πιπέρι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, λίγο τριμμένη κανέλα, λίγο ζάχαρη  ένα φύλλο δάφνης  και λίγο ρίγανη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Ένα ποτήρι άσπρο κρασί ξηρό

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δυο όπως στα παπουτσάκια, σκάβουμε το εσωτερικό τους και το πετάμε δεν το χρησιμοποιούμε καθόλου.

Βάζουμε τις καθαρισμένες μελιτζάνες  σε νερό με αλάτι μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε για να μην μας μαυρίσουν και να γλυκάνουν εάν είναι πικρές

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές σε μέγεθος όπως στην σαλάτα. Και το σκόρδο ψιλοκομμένο

Βάζουμε στην φωτιά μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ποτήρι το ελαιόλαδο.

Όταν κάψει το ελαιόλαδο ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, τις πιπεριές όλες και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε λίγο.

Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί και όταν αποβάλει όλο το αλκοόλ, ρίχνουμε την αποφλοιωμένη ντομάτα και την ζάχαρη τα ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό και συμπληρώνουμε νερό για να βράσουν.

Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας το αλάτι, το πιπέρι το γλυκό κόκκινο πιπέρι, την κανέλα, την ρίγανη, και την δάφνη και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν έως ότου εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.

Παίρνουμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο και μόλις κάψει περνάμε τις μελιτζάνες ένα σοτάρισμα πολύ γρήγορο να μην μας μαλακώσουν.

Στο τέλος τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και τις αλατίζουμε εσωτερικά πολύ λίγο.

Παίρνουμε τα μπαστουνάκια τις φέτας και σε κάθε μελιτζάνα μέσα θρυμματίζουμε ένα. Παίρνουμε την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και γεμίζουμε την κάθε μελιτζάνα καλά. Το ζουμάκι που μας έχει μείνει  μαζί με τα υπολείμματα τις γέμισης το βάζουμε στο multi η κάπου αλλού για να διαλυθούν όλα και το ρίχνουμε στο ταψί για να ψηθούν οι μελιτζάνες.

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200co.

Βάζουμε το ταψί μας στον φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας γύρο στα 3/4 τέταρτα με μια ώρα.

Όταν οι μελιτζάνες μας έχουν ψηθεί τις σερβίρουμε πασπαλίζοντας τες από επάνω με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί τις αρεσκείας μας.

 

Καλή όρεξη!

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο