Secret Must logo

Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών

Εδώ και πολλά χρόνια τα ζυμαρικά έχουν μπει στην ζωή μας σαν βασική τροφή, και κατά βάση έχουμε μάθει να τα καταναλώνουμε σαν κύριο φαγητό σε ζεστή μορφή με διάφορες σάλτσες και σε ποικιλία συνδυασμών λαχανικών και κρεάτων. Μπορούμε τα ίδια με λίγες μικρές αλλαγές να τα κάνου...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι

Μια κλασική συνταγή που είναι μέσα στην καρδιά μας, μοσχαράκι κοκκινιστό!!! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για αυτή την υπέροχη και πάντα διαχρονική συνταγή.             Υλικά για 4-5 μερίδες: 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα 3 κουταλιές της σούπα ...

Σάλτσα βασιλικού

Σάλτσα βασιλικού κοινός Pesto. Μπορώ να πω ότι είναι μια από τις πιο γευστικές και πολύπλευρες σάλτσες που υπάρχουν με πολλές δυνατότητες για παραλλαγές και εξέλιξη. Θα δούμε την βασική συνταγή, αλλά και μια πολύ πιο απλή εκτέλεση της και τις εφαρμογές της που είναι πάρα μα πάρ...

Βασιλόπιτα

 Υλικά: 6 φλυτζάνια αλεύρι Τρία τέταρτα του φλιτζανιού βούτυρο ή Βιτάμ Μισή κούπα κονιάκ 5 αβγά 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ Το χυμό ενός πορτοκαλιού και τριμμένη τη φλούδα του.   Ένα νόμισμα για φλουρί   Εκτέλεση: Σε μια λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη με τα...
Posted On 31 Δεκ 2013
, By

Κρέμα καραμελέ

Υλικά Για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα 70 γρ. κορν φλάουρ 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 3 βανίλιες     Για την καραμέλα: 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 κ.γ χυμό λεμονιού 1 κ.γ νερό   Εκτέλεση: Καραμέλα: Βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε σε χα...
Posted On 28 Δεκ 2013
, By

Μοσχαράκι γιορτινό με δαμάσκηνα

Υλικά για 6-7 μερίδες: 1500γρ. Νουά η ελία από μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μικρά κυβάκια 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μπαστουνάκι κανέλα 5 σκελίδες σκόρδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα 4 κ.σ αλεύρι 3 καρότα κομμένα σε ροδελάκια...
Posted On 28 Δεκ 2013
, By

Creme Brulee

Υλικά: 1/2 λίτρου γάλα πλήρες 1 πορτοκάλι 1λεμόνι 2 φακελάλια βανίλια 70 γρ. αμυγδαλόσκονη (Η αμυγδαλόσκονη αντικαθιστά τον ρόλο του αλευριού στα γλυκά μας. Είναι ασπρισμένα αμύγδαλα που απλά πρέπει να τα αλέσετε πολύ καλά.Αν βαριέστε θα την βρείτε στα ζαχαροπλαστεία.) 6 κρόκ...
Posted On 26 Δεκ 2013
, By

Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

Υλικά: 4 αυγά Ξύσμα από 2 πορτοκάλια Τον χυμό από τα πορτοκάλια 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Καρύδια και Κανέλα τριμμένα για το πασπάλισμα   Για το σιρόπι: 2 φλ. τσαγιού μέλι 2 φλ. τσαγιο...
Posted On 19 Δεκ 2013
, By

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Παιχνιδιάρικα τρουφάκια

Τρουφάκια γλύκισμα που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις στους μεγάλους και δημιουργεί νέες σε μικρότερους…. Συνταγές πολλές και διάφορες, κατά βάση κλασικές, λόγω του ότι είναι συγκεκριμένο, μπορούμε με πολύ απλές κινήσεις να αλλάξουμε την συνταγή μας και να τα κάνουμε από κλασικά...
Could not authenticate you.