Secret Must logo

Σπανακοτυρόπιτα με καλαμποκάλευρο

Σπανακοτυρόπιτα με καλαμποκάλευρο

                                                         Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου


Σπανακοτυρόπιτα με καλαμποκάλευροΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό πράσα
  • 350γρ.τυρί φέτα
  • 1 κούπα περίπου ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
  • βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

 

Σπανακοτυρόπιτα με καλαμποκάλευροΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε ψιλό.
Κόβουμε και τα πράσα σε μικρά κομματάκια.Ανακατεύουμε το σπανάκι και τα πράσα, τα τρίβουμε με αλάτι,το πιπέρι και τα αφήνουμε.
Μέτα από 10 λεπτά περίπου, τα στίβουμε, να μην έχουν υγρά.
Στο μεταξύ, παίρνουμε το αλεύρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και νερό και κάνουμε ένα πολτό.
Ρίχνουμε λίγο τυρί ψιλοκομμένο μέσα στον πολτό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και με ένα κουτάλι παίρνουμε το μισό πολτό και κάνουμε ένα μέτριο στρώμα κάτω στο ταψί.
Επάνω στο στρώμα αυτό, απλώνουμε αρκετό τυρί τριμμένο.Μετά το τυρί, βάζουμε το σπανάκι με το πράσο και επάνω μία στρώση
ακόμα τυρί.Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά στρώνουμε τον υπόλοιπο πολτό από το αλεύρι έτσι ώστε όλα τα μέρη να καλυφθούν από αυτόν.Ρίχνουμε αρκετό λάδι από πάνω και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να ροδοκοκκινήσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο