Secret Must logo

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο στην Ιταλία

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο στην ΙταλίαΠολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ξενοδοχείο Rigopianο στην τοποθεσία Φαρίντολα της κεντρικής Ιταλίας έξω από την πόλη Πεσκάρα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης

Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, η οποία αποκολλήθηκε από το βουνό Γκραν Σάσσο εξαιτίας πιθανώς των χθεσινών σεισμών.

Ένοικοι του ξενοδοχείου κάλεσαν σε βοήθεια την ιταλική Πολιτική Προστασία χθες αργά το βράδυ δηλώνοντας ότι υπήρχαν αγνοούμενοι εξαιτίας της χιονοστιβάδας.

Ωστόσο, η προσέγγιση του ξενοδοχείου ήταν πολύ δύσκολη λόγω της σφοδρότατης κακοκαιρίας.Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο στην Ιταλία

«Δεν απαντά κανείς», λένε οι διασώστες στις πρώτες επικοινωνίες με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο άνθρωποι που κάλεσαν σε βοήθεια θεωρείται ότι κατάφεραν να σωθούν, αλλά για τους υπόλοιπους 28 τουρίστες και εργαζόμενους εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους διασώστες είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες την νύχτα αγγίζουν και τους δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Υψηλό ρίσκο για νέο σεισμό

Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) είπε ότι οι τρεις ισχυρότεροι σεισμοί – μεγέθους 5,3, 5,7 και 5,6 βαθμών – σημειώθηκαν σε διάστημα μιάς ώρας, ενώ το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (ΕΙΓΗ) ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος παρόμοιου σεισμού στην περιοχή είναι υψηλός.

Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο στην Ιταλία

Συνολικά, υπήρξαν 10 σεισμοί άνω των 4,0 βαθμών μέσα σε ακτίνα 10 χλμ γύρω από το Αμάτριτσε – το οποίο καταστράφηκε από τους σεισμούς του περασμένου Αυγούστου – καθώς και δεκάδες μετασεισμοί. Το καμπαναριό της εκκλησίας Σαντ’ Αγκοστίνο, το οποίο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές πέρσι, κατέρρευσε.

Ο σεισμός της 24ης Αυγούστου 2016 κατέστρεψε χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ η περιοχή έχει υποστεί πάνω από 45.000 μετασεισμούς, μεταξύ των οποίων και ένας σεισμός 6,6 βαθμών τον Οκτώβριο, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός στην Ιταλία τα τελευταία 36 χρόνια.

Οι σεισμοί του 2016 άλλαξαν την μορφολογία του εδάφους σε πάνω από 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα, κατεβάζοντας την υψομετρική στάθμη ορισμένων περιοχών γύρω από το επίκεντρο του σεισμού μέχρι και 70 εκατοστά, σύμφωνα με το ΕΙΓΗ.

Πηγή:news.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.