Χριστουγεννιάτικη τούρτα σοκολάτας με κορν φλέικς
Μια πολύ εύκολη και απλή, αλλά και τόσο γευστική τούρτα που θα εκπλαγείτε
Υλικά:
Για τα σοκολατένια Κορν φλέικς
250 γρ Κορν φλέικς
350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
120 κακάο σκόνη
100 μιλιλιτρ γάλα (φρέσκο ή εβαπορέ)
40 γρ σιρόπι σοκολάτας *1
180 γρ βούτυρο
50 μιλιλιτρ κονιάκ
Για την γέμιση.
350 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη άχνη
300 γρ μαρμελάδα κάστανο *2
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα, προσθέτουμε το γάλα και το κακάο και ανακατεύουμε. Αφού γίνει λίγο ρευστό το μείγμα μας προσθέτουμε το βούτυρο, το σιρόπι και στο τέλος το κονιάκ και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα Κορν φλέικς και τα περιχύνουμε με το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Τα πατάμε ελαφρός με προσοχή ώστε να στρώσουμε τον πάτο του ταψιού σε όλη την επιφάνεια κοιτάζοντας να έχει το ίδιο πάχος και τοποθετούμε στο ψυγείο μας για 1 ώρα περίπου για να κάτσει η σοκολάτα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα μαζί με την ζάχαρη ώστε να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
Όταν είναι έτοιμη η βάση μας ξεκολλάμε και τα στρώνουμε σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα το πολύ 30 εκατ., ρίχνουμε την μισή κρέμα μας και από πάνω την μαρμελάδα κάστανο και ξανά την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μια στρώση ακόμα από την βάση μας ολοκληρώνοντας έτσι το υπέροχο αυτό γλυκό μας…
Υπομονή 1 ώρα ακόμα στο ψυγείο και μετά είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε.
Μπορούμε να ρίξουμε λίγο άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρισμα.
1*Αν θέλουμε να την κάνουμε με φράουλες θα βάλουμε σιρόπι φράουλας ή ότι άλλο θέλουμε
2*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού θέλουμε.
Επίσης μπορούμε να ρίξουμε 50 γρ κουβερτούρα μέσα στην σαντιγή μας και να βάλουμε πορτοκάλι αντί για κάστανο.
Τέλος μπορούμε να παίξουμε με την βάση και να φτιάξουμε σχήμα δένδρου ενόψει των Χριστουγέννων!!!