Secret Must logo

Χταπόδι κρασάτο με ελιές πράσινες

Χταπόδι κρασάτο
ΥΛΙΚΑ

  • 1 χταπόδι στα 1.300 γραμμάρια
  • 300 γραμ. λάδι
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 150 γραμ. ελιές πράσινες (αχάρακτες)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά. Όταν βγάλει το ζουμί του, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και το ανάλογο πιπέρι.
Φέρνουμε το χταπόδι μερικές βόλτες και το σβήνουμε με κρασί.
Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει.
Όταν κοντεύει να ψηθεί, προσθέτουμε τις ελιές ζεματισμένες σε δυο τρία νερά (για να ξαρμυρίσουν), αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί λίγη ώρα, κατεβάζουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε κομμάτια.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο