Secret Must logo

Απίστευτη κομπίνα με «χρυσά χέλια»!!

Απίστευτη κομπίνα με «χρυσά χέλια»!!Μια εγκληματική οργάνωση που… δεν την χωρά ο νους είχαν στήσει δύο καθηγητές ιχθυολογίας. Οι ιχθυολόγοι από την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα διακινούσαν παράνομα ένα προστατευόμενο είδος χελιών το οποίο εξήγαγαν στην Κίνα αποκομίζοντας εκατομμύρια ευρώ!

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων. Το εν λόγω χέλι είναι το Anguilla Anguilla.

Αγόραζαν τον γόνο προς 1.250 ευρώ το κιλό για να τον πουλήσουν προς 12.000 το κιλό στην Κίνα!

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017, μετά από ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα, εννέα ημεδαποί μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 31 έως 62 ετών (7 άνδρες και 2 γυναίκες).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για το περιβάλλον.

Τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν από την Ισπανία στη χώρα μας, μέσω ισπανικής εταιρείας, η οποία αποτελούσε το επιχειρησιακό κέντρο της οργάνωσης, μεγάλες ποσότητες γόνων χελιού του είδους Anguilla- Anguilla. Αγόραζαν τον γόνο προς 1.250 ευρώ το κιλό για να τον πουλήσουν προς 12.000 το κιλό στην Κίνα!

Απίστευτη κομπίνα με «χρυσά χέλια»!!Οι ποσότητες των χελιών μεταφέρονταν με φορτηγό-ψυγείο μέσω Ιταλίας και αποθηκεύονταν σε ειδικά τροποποιημένες δεξαμενές, σε αποθήκη της οργάνωσης στο Κορωπί. Στη συνέχεια ακολουθούσε η παράνομη εξαγωγή των χελιών αεροπορικώς στην Κίνα, σε ειδικές συσκευασίας που διατηρούσαν ζωντανά τα χέλια για 48 ώρες. Για την εξαγωγή χρησιμοποιούσαν εικονικά τιμολόγια ότι αποστέλλουν τσιπούρες και λαβράκια.

Οι παραλήπτες προέβαιναν στην εκτροφή- πάχυνση τους και στην περαιτέρω διάθεση τους στην αγορά καθόσον το συγκεκριμένο είδος αποτελεί εκλεκτό έδεσμα στη Κίνα.

Η διακίνησή του συγκεκριμένου είδους επιτρέπεται μόνο εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ απαγορεύεται η εξαγωγή του σε τρίτες χώρες. Η παράνομη διακίνηση είναι κακουργηματικού χαρακτήρα με δεδομένο ότι το χέλι Anguilla – Anguilla είναι προστατευόμενο είδος.

Η αστυνομία διεξήγαγε εκτεταμένες έρευνες σε οικίες και επιχειρήσεις, ιδιοκτησίας των μελών της οργάνωσης, σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα όπου συνελήφθησαν ο αρχηγός και τα υπόλοιπα μέλη του εγκληματικού δικτύου.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ, πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών και σκληρών δίσκων καθώς και μεγάλος όγκος έγγραφων – παραστατικών εξαγωγής εμπορευμάτων, τιμολόγια κ.λπ.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Γενική Διεύθυνση Δασών, κλιμάκια των οποίων, μερίμνησαν για την παραλαβή και την προστασία του γόνου Anguilla – Anguilla, που κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

newsone.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.