Secret Must logo

Βλάβη στα φρένα; Πως να αντιδράσετε

Βλάβη στα φρένα; Πως να αντιδράσετεΑν αυτό συμβεί όταν οδηγείτε, βάλτε μικρότερη ταχύτητα και τραβήξτε χειρόφρενο.
Θα πρέπει να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα:
Να βγάλετε το πόδι σας απο το γκάζι,
Να ανάψετε τα προειδοποιητικά σας φώτα,
Να πατάτε επαναληπτικά και κοφτά το ποδόφρενο (μπορεί να επανασυνδεθεί),
Να αλλάξετε ταχύτητα και να αρχίσετε χρήση του χειρόφρενου. Μην το τραβήξετε απότομα, στην αρχή πιο απαλά και στην συνέχεια εντονότερα μέχρι να σταματήσει το αυτοκίνητο.

Βλάβη στα φρένα; Πως να αντιδράσετεΑν δεν υπάρχει χρόνος για όλα αυτά:
Βγάλτε το πόδι σας απο το γκάζι και κατεβάστε τις ταχύτητες του σασμάν και τραβήξτε χειρόφρενο. Προσοχή οχι απότομα, εκτός και αν είστε σίγουροι οτι δεν θα ντεραπάρετε.Προσπαθήστε να βρείτε δευτερεύουσες οδούς για να απομακρυνθείτε απο τον κεντρικό δρόμο, κατα προτίμησει μια ανηφόρα ή μια στροφή που έχει ανωφέρεια.

Επωφεληθείτε απο την ύπαρξη ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται μπροστά σας και χρησιμοποιείστε το προκειμένου να σταματήσετε. Πέστε πάνω όσο πιο μαλακά μπορείτε. Χρησιμοποιήστε τα προειδοποιητικά σας φώτα, ανοιγοκλείνοντας τα μπροστινά, κορνάρετε προκειμένου να ειδοποιήσετε τον μπροστινό οδηγό οτι προκειται να γίνει  σύγκρουση.

Το σημαντικότερο είναι να μην μας κυριεύσει το άγχος.

ΣύγκρουσηΒλάβη στα φρένα; Πως να αντιδράσετε

Αν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, οδηγείστε το αυτοκίνητο σας έτσι ώστε να προκαλέσετε τη μικρότερη ζημιά. Προσπαθήστε να αποφύγετε μια απότομη σύγκρουση. Είναι καλύτερα να πέσετε σε ένα φράχτη παρά σε έναν τοίχο. Ο θάμνος σίγουρα καλύτερος απο ένα δέντρο. Όλα τα εμπόδια θα σας σταματήσουν αλλά η σύγκρουση με έναν δέντρο ή τοίχο μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.

Οι ζώνε ασφαλείας θα σας προφυλάξουν απο το να χτυπήσετε στο μπροστινο τζάμι. Αν δεν φοράτε ζώνη προσπαθήστε να μην είστε τεντωμένοι κατα την διάρκεια της σύγκρουσης. Το αυτοκίνητο μπορεί να σταματήσει αλλά το σώμα λόγω της αδράνειας κινείται  προς τα εμπρός. Βάλτε τα χάρια γύρω απο το λαιμό, πλέξτε τα δάχτυλά σας και μείνετε μακριά απο το τιμόνι. Οι επιβάτες του πίσω καθίσματος πρέπει να προστατέψουν και αυτοί τα κεφάλια τους και να τα προφυλάξουν πίσω απο τις ράχες των μπροστινών καθισμάτων.

Βλάβη στα φρένα; Πως να αντιδράσετε

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.