Secret Must logo

Γιγαντιαίο σπήλαιο κρυστάλλων ανακαλύφθηκε στην Ισπανία

Γιγαντιαίο σπήλαιο κρυστάλλων ανακαλύφθηκε στην ΙσπανίαΈνα γιγαντιαίο σπήλαιο κρυστάλλων έχει ανακαλυφθεί σε ένα παλιό ορυχείο αργύρου στην Ισπανία.

Καταλαμβάνει μια έκταση 10,7 m³ (μήκους 8 m από 1,8 m πλάτος από ένα μέσο όρο 1,7 μ) και βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων το προβάδισμα ορυχείο Pilar de Jaravía, στη Sierra del Aguilón, στο δήμο της Pulpi , που συμπίπτει με το επίπεδο της θάλασσας, 3 χλμ από την ακτή.

Η Geode, το οποίο είναι οκτώ μέτρα (26ft) μακρύ και γεμάτο από πρίσματα γύψου, έχει τεθεί υπό αστυνομική φρουρά, για να αποτρέψει τους κυνηγούς σουβενίρ από επιδρομές του μοναδικού φυσικού φαινομένου.

Ο γεωλόγος Javier Garcia ο οποίος ανακοίνωσε την ανακάλυψη, θέλει να μετατρέψει την περιοχή σε τουριστικό αξιοθέατο.

Γιγαντιαίο σπήλαιο κρυστάλλων ανακαλύφθηκε στην ΙσπανίαΟι φήμες για την ύπαρξη ενός γιγάντιου γύψου geode, είχαν κυκλοφορήσει, αλλά  μόνο ο Javier Garcia, από το ισπανικό Συμβούλιο Επιστημονικών Ερευνών (CSIC) στη Μαδρίτη, τελικά κατάφερε να εντοπίσει το σπήλαιο.

«Οι κρύσταλλοι είναι απολύτως διαφανείς και τέλειοι», είπε ο γεωλόγος ο οποίος έχει ψάξει τη διεθνή βιβλιογραφία και δεν μπορεί να βρει κανένα άλλο αντικείμενο να συγκρίνουν το μέγεθος.

Η Geode είναι ουσιαστικά μια κοιλότητα βράχου,  επενδεδυμένη με κρυστάλλους  γύψου και  είναι οκτώ μέτρα σε μήκος, πλάτος 1,8 μέτρα και 1,7 μέτρα ύψος.

Γιγαντιαίο σπήλαιο κρυστάλλων ανακαλύφθηκε στην ΙσπανίαΟι κρύσταλλοι γύψου, ένυδρο θειικό ασβέστιο, είναι περίπου μισό μέτρο σε μήκος.

Ο γίγαντας Geode μπορεί να έχει σχηματιστεί κατά την ίδια στιγμή του γεωλογικού γεγονός που ονομάζεται Μεσσηνιακή κρίση αλατότητας.

Γιγαντιαίο σπήλαιο κρυστάλλων ανακαλύφθηκε στην Ισπανία
Όλες οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά του Javier Truebamsf

Read more at http://www.geologyin.com/2016/10/enormous-crystal-geode-discovered-in.html#xkCM73EtrBLJCR0D.99
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.