Secret Must logo

Είναι συχνή η απιστία;

Είναι συχνή η απιστία;Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις απατούν για διάφορους λόγους και Αμερικανοί επιστήμονες αποφάσισαν να διερευνήσουν περισσότερο το ζήτημα.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α. δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό Social Science Research έρευνα που έκαναν σχετικά με την απιστία σε μακροχρόνιες σχέσεις, όπου τα ζευγάρια συγκατοικούσαν ή βρίσκονταν σε γάμους, με στόχο να διερευνήσουν πόσο συχνά απιστούν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις καθώς και πόσο πιθανό είναι να τελειώσουν μία σχέση λόγω της απιστίας.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα από μία μελέτη που είχε παρακολουθήσει από το 1994 μία ομάδαεφήβων μέχρι και την ενήλικη ζωή τους. Ανακάλυψαν ότι το ¼ των ανθρώπων που συζούσαν ή ήταν παντρεμένοι είχαν απιστήσει (είτε ο ένας είτε και οι δύο από το ζευγάρι).

Βρήκαν επίσης ότι οι νέοι άνδρες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι απίστησαν από ότι οι νέες γυναίκες, ενώ οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι τις απάτησαν οι άνδρες τους. Επίσης οι αναφορές για απιστίες ήταν το ίδιο πιθανό να γίνουν τόσο από παντρεμένα ζευγάρια όσο και από ζευγάρια που συζούσαν. Βρέθηκε επίσης ότι όσοι απατούσαν δεν έφευγαν από τη σχέση ενώ όσοι ανέφεραν ότι τους απατούσαν ήταν πιο πιθανό να φύγουν.

Η γενική εντύπωση είναι ότι στις μέρες μας οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν αντίστοιχες απαιτήσεις και συμπεριφορές στις σχέσεις τους.

 

πηγή:vita.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.