Secret Must logo

Κουραμπιέδες Αμυγδάλου

κουραμπιέδες αμυγδάλουΥλικά

  • 600γρ Βούτυρο φρέσκο γάλακτος
  • 900γρ Αλεύρι μαλακό
  • 200γρ αμυγδαλόψιχα λευκή (χονδραλεσμένη)
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/5 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 3 δόσεις βανίλια σκόνη
  • 3 κουταλάκια σούπας λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ
  • ροδόνερο η ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 10-15 λεπτά, να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα σαντιγί.
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών, τη βανίλια, το λικέρ αμυγδάλου ή το κονιάκ. Ανακατεύετε σε μικρή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά.
Σ’ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτετε το μείγμα το μείγμα του βουτύρου και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το αμύγδαλο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού στη ζύμη.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα ή τους δίνετε ότι σχήμα θέλετε με Κουπ πατ Χριστουγεννιάτικα.

Καλύπτετε το ταψί σας με αντικολλητικό χαρτί και βάζετε τους κουραμπιέδες να ψηθούν για 20-25 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Μόλις τους βγάλετε από το φούρνο τους ραντίζετε με το ροδόνερο.
Αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τους καλύψετε με ζάχαρη άχνη.
Ζάχαρη άχνη θα βάλετε και στον πάτο της πιατέλας πριν τοποθετήσετε τους κουραμπιέδες.

 

Καλή επιτυχία!!

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.