Secret Must logo

Μετατάξεις με μια αίτηση στο Δημόσιο

Η πρόβλεψη αυτή αφορά όλων των ειδών τις αποσπάσεις και προωθείται με διάταξη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών – το οποίο κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή.

Ειδικότερα, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κατά τις 2 Δεκεμβρίου 2016 (ημέρα δημοσίευσης του νόμου για την κινητικότητα σε ΦΕΚ) είναι αποσπασμένοι, μπορούν με αίτησή τους έως τις 15 Μαρτίου 2017 να μεταταχθούν στην υπηρεσία που έχουν αποσπασθεί. Με μοναδική απαίτηση την σύμφωνη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του φορέα υποδοχής, «εφόσον αυτό υφίσταται» σύμφωνα με τη διάταξη, η μετάταξη διενεργείται σε όμοια κενή θέση – εάν δεν υπάρχει, με μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος.

Η μετάταξη ολοκληρώνεται με κοινή απόφαση των οικείων υπουργών. Όσοι έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες απόσπασης με προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν πριν τις 2 Δεκεμβρίου 2016, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 30 Απριλίου 2017 – με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

«Όσοι υπάλληλοι υποβάλλουν αίτηση ή δεν επιλεγούν προς μετάταξη, επιστρέφουν στην υπηρεσία στην οποία ανήκει η οργανικής τους θέση με τη λήξη της απόσπασης και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 15/4/2018», αναφέρει η διάταξη.

Το προϊσχύον καθεστώς των αποσπάσεων, θα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι τις 15 Απριλίου 2017 – οπότε ξεκινά η εφαρμογή της κινητικότητας. Σε καμία περίπτωση δεν θίγονται όσοι είναι αποσπασμένοι για λόγους συνυπηρέτησης.

Το προϊσχύον καθεστώς των μετατάξεων θα παραμείνει ως έχει για όσες μετατάξεις ξεκινήσουν βάσει όσων ανακοινώσεων/προσκλήσεων έχουν εκδοθεί ή αιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων έχουν υποβληθεί έως τις 15 Μαρτίου 2017.

Συμβασιούχοι

Στο ίδιο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνεται η πολυαναμενόμενη διάταξη για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας, όσων συμβασιούχων παραμείνουν στην εργασία έως τις 31/12/2017 με τη «ρύθμιση Βερναρδάκη», καθώς και όλων όσων απασχολούνται με ατομικές συμβάσεις έργου ή μίσθωσης έργου ή παροχής υπηρεσιών στην καθαριότητα των κτιρίων όλων των υπηρεσιών και νομικών προσώπων υπουργείων, νοσοκομείων κ.λπ., συμπληρώνοντας έτσι το κενό που έχει εντοπιστεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ειδικά για τους δήμους, προβλέπεται ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας στον τομέα της καθαριότητας θα καταβάλλονται κατά προτεραιότητα από τα σχετικά ανταποδοτικά τέλη. Σε περίπτωση όμως που οι πόροι αυτοί δεν επαρκούν, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις δαπάνες μισθοδοσίας από κάθε είδους έσοδα.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.