Secret Must logo

Μονάδα “μάνα” για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη στο Έλενας!

 Μονάδα “μάνα” για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη στο Έλενας!Μια “ΜΑΝΑ” “γεννήθηκε” στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου για να δώσει αγάπη και θαλπωρή στα νεογνά που εγκαταλείπονται

Παραδόθηκε και ήδη τέθηκε σε λειτουργία η Μ.ΑΝΑ. (Μονάδα Αναμονής) Παιδιού στο Γ.Ν.Μ. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

Η Μ.ΑΝΑ. Παιδιού δυναμικότητας 18 νεογνών καλύπτει εμβαδόν 95m2 και με 40m2 βοηθητικών χώρων που κατασκευάστηκε με κρατικούς πόρους (επιχορήγηση από 1η Υ.ΠΕ. Αττικής).

Η Μονάδα ανήκει στο Νεογνολογικό Τμήμα, είναι πλήρως εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων στα νεογνά.

 Νέα Μονάδα “μάνα” για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη στο Έλενας! Η Μ.ΑΝΑ. Παιδιού δημιουργήθηκε με παιδοκεντρική κατεύθυνση για να δώσει στα παιδιά που για κοινωνικούς λόγους μένουν κοντά μας, τα απαραίτητα ερεθίσματα (οπτικά, ακουστικά, απτικά) που είναι σημαντικά για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, ιδιαίτερα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους.

Στόχος είναι τα παιδιά γρήγορα να τοποθετούνται σε οικογένειες, έτσι ώστε να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και όχι να παραμένουν σε νοσοκομειακό ή προνοιακό περιβάλλον.

Ήδη έχει μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε ένα μήνα από οκτώ που ήταν στο παρελθόν, με την συνεργασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Γ.Ν.Μ. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» και Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», του Κέντρου Προστασίας Παιδιού η «ΜΗΤΕΡΑ» και της Περιφέρειας Αττικής.

 Νέα Μονάδα “μάνα” για τα εγκαταλελειμμένα βρέφη στο Έλενας!

 

Πηγή: healthreport.gr

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.