Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι
Μια κλασική συνταγή που είναι μέσα στην καρδιά μας, μοσχαράκι κοκκινιστό!!!
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για αυτή την υπέροχη και πάντα διαχρονική συνταγή.
Υλικά για 4-5 μερίδες:
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα
- 3 κουταλιές της σούπα πελτέ ντομάτας
- 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
- 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο (εγώ προτιμώ το ημίγλυκο)
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ξύλα κανέλας
- 2-3 φύλα δάφνη
- 3-4 γαρίφαλα
- Αλάτι – πιπέρι
- Λάδι
- Νερό
- 250 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
Εκτέλεση:
Για να μην περάσουμε όλη μέρα πάνω από την κατσαρόλα μπορούμε να ετοιμάσουμε από την προηγούμενη το κρέας και την επόμενη να τελειώσουμε το μαγείρεμα.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια 2 εκ περίπου, τα βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρουν την πρώτη βράση και όταν γεμίσει η επιφάνεια της αφρό, σουρώνουμε και πετάμε το νερό.
Ξανά βάζουμε να βράσει και όταν το κρέας έχει αρχίσει να μαλακώνει κατεβάζουμε από την φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το φυλάμε στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το κρέας σε ένα σκεύος και σε ένα άλλο το νερό που το βράσαμε.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι τόσο μέχρι να καλύψει τον πάτο της και ζεσταίνουμε, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο να τσιγαριστούν, στην συνέχεια τον πελτέ, και τέλος το κρέας μας. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό που έχουμε κρατήσει από πριν και τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι και βράζουμε για 30-35 λεπτά περίπου.
Παράλληλα βράζουμε το ρύζι μας σε αλατισμένο νερό.
Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι και με κλειστό καπάκι το αφήνουμε να ηρεμήσει για 10 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε με το ρύζι μας.
Tιp: μπορούμε μέσα στο ρύζι αν θέλουμε να ρίξουμε από το δικό μας σπιτικό pesto 2 κουταλιές της σούπας και να ανακατέψουμε καλά να πάει παντού και να δώσει μια διαφορετική νότα γεύσης.