Secret Must logo

Μπεκρή μεζέ με σάλτσα κέτσαπ

μπεκρή μεζέ   Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 100 γραμμάρια Κέτσαπ (κατά προτίμηση Heinz)
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • Κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 πρέζα κύμινο

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια

Κόβουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τις πιπεριές σε μέγεθος όπως στην σαλάτα

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει

Ρίχνουμε το χοιρινό να τσιγαριστεί  και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές να τσιγαριστούν μαζί, άλλα 2 λεπτά.

Τα σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να αποβάλει το αλκοόλ του.

Προσθέτουμε την κέτσαπ  και το ανακατεύουμε για ένα λεπτό προσθέτουμε νερό τόσο όσο για βράσει το κρέας. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και το κύμινο.

Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν, όταν τον κρέας μας τρυπιέται εύκολα και έχει χυλώσει το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!

Εάν θέλουμε να το κάνουμε πιπεράτο απλά προσθέτουμε και κόκκινο καυτερό πιπέρι.

 

Καλή σας όρεξη!!

 

 

 

 

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.