Secret Must logo

Νοσοκομείο με ηλιακή ενέργεια σώζει ζωές στην Συρία

Νοσοκομείο με ηλιακή ενέργεια σώζει ζωές στην ΣυρίαΈπειτα από μήνες δοκιμών, το πρώτο νοσοκομείο στην Συρία που λειτουργεί αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια είναι γεγονός. Το νοσοκομείο, στη βόρεια Συρία, σε μια περιοχή υπό τον έλεγχο των δυνάμεων των ανταρτών, θα έχει αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έπειτα από την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών, με τους υπεύθυνους του έργου να ελπίζουν ότι η πρακτική μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Με την πλειονότητα των εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας να έχει βομβαρδιστεί ή καταστραφεί μετά από έξι χρόνια πολέμου, οι ζημιές που έχει υποστεί το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας προκαλούν συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης σε νοσοκομεία, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες για τους νοσηλευόμενους. Παράλληλα, τα νοσοκομεία που βασίζονται σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με βάση το πετρέλαιο αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης καυσίμων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει χαρακτηρίσει την Συρία το πλέον επικίνδυνο μέρος στον κόσμο για το ιατρικό προσωπικό. Μόνο τον περασμένο μήνα, βομβαρδισμοί έπληξαν επτά νοσοκομεία και κλινικές στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Όταν άκουσα την ιδέα για πρώτη φορά (το 2014), σκέφτηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι τρελοί, ζουν υπό καθημερινούς βομβαρδισμούς και μιλούν περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του ελβετικού τμήματος της Ένωσης Οργανώσεων Παροχής Βοήθειας και Ιατρικής Φροντίδας (UOSSM) , Σαντί Αλχαχαντέχ.

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.