Secret Must logo

Ουζοκρασομεζέδες

Ένα ρητό κάπου λέει ότι η ζωή δεν έχει νόημα χωρίς μικρές δόσεις αδρεναλίνης. Έτσι και εδώ θα δούμε μικρούς απολαυστικούς μεζέδες γεμάτους πλούσια γεύση που μπορούν να γίνουν συνοδεία για το ούζο, την μπύρα και το κρασί μας. Χωρίς πολλά λόγια πάμε να τα δούμε….

 

Πατζαροκεφτέδες

Πατζαροκεφτέδες patzarokeftedesΥλικά:

  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • 1 αυγό.
  • 30 γρ βούτυρο λιωμένο.
  • 200 ml γάλα
  • 250 γρ παντζάρια τριμμένα.
  • 130 γρ φέτα τριμμένη.
  • 30 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Ελαιόλαδο.
  • Αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο, το γάλα, το βούτυρο και το αυγό μέχρι να γίνει μια ζύμη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε το μείγμα περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά σε σιγανή φωτιά.

 

Πιπεριές γεμιστές με φέτα

Υλικά:Πιπεριές γεμιστές με φέτα piperies gemistes

  • 10-15 πιπεριές μακριές πράσινές ή κόκκινες.
  • 250 γρ φέτα τριμμένη.
  • 30 ml ελαιόλαδο.
  • 20 γρ. μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο.
  • Πιπέρι.
  • Ρίγανη.

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις κόβουμε από την πλευρά των κοτσανιών, καθαρίζουμε τους σπόρους. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και φτιάχνουμε το μείγμα μας, γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ταψί μαζί με τα καπάκια τους έστι ώστε να μην ανοίξουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

 

Σφολιατάκια με τυρί

Σφολιατάκια με τυρί sfoliatakia me tyriΥλικά:

  • 1 πακέτο φύλο σφολιάτας.
  • 1 αυγό.
  • Τσέντερ τριμμένο και παρμεζάνα τριμμένη.
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • (Μπορούμε να βάλουμε ότι ημίσκληρο ή σκληρό τυρί θέλουμε. Και να προσθέσουμε λιωμένη λιαστή ντομάτα)

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αυγό για να σπάσει μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, απλώνουμε το φύλο μας και αλείφουμε με ένα πινέλο να πάει παντού το αυγό, πασπαλίζουμε με τα τυριά και κόβουμε το φύλο σε λωρίδες. Στην συνέχεια τις στρίβουμε ελαφρά και σε βουτυρωμένο ταψί ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

 

 

Κροκέτες σαρδέλας

Υλικά:Κροκέτες σαρδέλας kroketes sardelas

  • 1 κιλό πατάτες.
  • 150 γρ σαρδέλες κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
  • Χυμό από μισό λεμόνι.
  • Λίγο αλεύρι.
  • 2 αυγά και 1 κρόκο.
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • Λάδι για τηγάνισμα.

 

Εκτέλεση:

Κάνουμε τις πατάτες πουρέ, προσθέτουμε το χυμό, το κρεμμύδι, τις σαρδέλες, τον κρόκο και το 1 αυγό και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε μπαλάκια, αλευρώνουμε και περνάμε από το αυγό και την φρυγανιά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Κεφτεδάκια με σάλτσα φέτας

Κεφτεδάκια με σάλτσα φέτας keftedakia saltsa fetasΥλικά:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (μπορούμε να βάλουμε μισό χοιρινό, μισό μοσχάρι).
  • Ψίχα ψωμιού.
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 1 σκελίδα σκόρδο.
  • Λίγο ρίγανη και βασιλικό ψιλοκομμένα.
  • Αλάτι – πιπέρι και λίγο μπούκοβο ή ένα μικρό καυτερό πιπεράκι.

 

Για την σάλτσα φέτας:

  • 300 γρ. φέτα τριμμένη.
  • 200 ml κρέμα γάλακτος.
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • (μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένο βασιλικό)

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε την ψίχα, την στραγγίζουμε και την τρίβουμε. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια λίγο πλακέ με μικρό πάχος σχετικά. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά καλά και απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την σάλτσα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την φέτα και τα μπαχαρικά μας. Περιμένουμε λίγο να δέσει ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Τέλος σερβίρουμε σαν ντιπ χωριστά από τα κεφτεδάκια.

 

...στην υγειά μας και καλή μας όρεξη...!
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.