Secret Must logo

Ο Θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Ημερίδα Παντείου για ΣυμπαραστάτηΡ. Δούρου: «Κρίσιμο εργαλείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου»

 

Την ημερίδα με θέμα «Ο Θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» που διοργάνωσε το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, χαιρέτισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Η ημερίδα που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία του Συλλόγου Δημάρχων Αττικής και του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (ΟΠΣΑ), αφορούσε το θεσμικό πλαίσιο, τις εμπειρίες καθώς και τις προκλήσεις και τις προοπτικές του θεσμού.
Κατά το χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων:
• Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης είναι διπλά κρίσιμος γιατί διασφαλίζει τη χρηστή διοίκηση και τα δικαιώματα των πολιτών, αποτελώντας κρίσιμο εργαλείο Δημοκρατίας, διαφάνειας και κοινωνικού ελέγχου.
• Η προάσπιση της χρηστής διοίκησης, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, η τήρηση της νομιμότητας αποτελούν το τρίπτυχο δράσης της Περιφερειακής Αρχής Αττικής.
• Θεσμοί όπως αυτός του Συμπαραστάτη, δεν αποτελούν δευτερεύοντα διαδικαστικά ή τεχνοκρατικά ζητήματα. Είναι ζητήματα κεντρικού πολιτικού ενδιαφέροντος γιατί άπτονται της δημοκρατικής ορθολογικής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Αποτελούν, με άλλα λόγια, την πεμπτουσία μιας δημόσιας διοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη και την κοινωνία.
• Εκδηλώσεις όπως η σημερινή ημερίδα, επιτελούν διπλά χρήσιμο έργο. Πρώτον, γιατί επιτρέπουν την ανταλλαγή εμπειριών καθώς και καλών πρακτικών μεταξύ των εκπροσώπων του θεσμού από όλη την Ελλάδα. Και δεύτερον, γιατί με τον τρόπο αυτό ενημερώνονται για τη σημασία, την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού του Συμπαραστάτη οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι πολίτες.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.