Secret Must logo

Ο μύθος της Μαύρης πέτρας της Μέκκα

Ο μύθος της Μαύρης πέτρας της ΜέκκαΤο Hajj είναι  το πιο σημαντικό ετήσιο προσκύνημα της θρησκείας των Μουσουλμάνων στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο συρρέουν  Μουσουλμάνοι από όλη την υφήλιο. Πάμε όμως να δούμε από που προέρχεται η μαύρη πέτρα της Μέκκας και πια η παράδοση της.

Σύμφωνα με ορισμένες παραδόσεις του Ισλάμ, η μαύρη πέτρα που βρίσκεται στην πόλη της Μέκκα προέρχεται από έναν άγγελο που καθοδηγούσε τον Αδάμ στον Παράδεισο. Ο Άγγελος αυτός ήταν ο πρώτος που δεχόταν τις άμεσες συμβουλές του Θεού και ο Θεός τον είχε ορίσει έτσι ώστε οι άνθρωποι να τον συμβουλεύονται.

Ο μύθος της Μαύρης πέτρας της ΜέκκαΌταν λοιπόν μια μέρα οι Πρωτόπλαστοι έφυγαν από τον κήπο της Εδέμ, ο άγγελος αυτός πήρε την μορφή ενός λευκού μαργαριταριού και παρουσιάστηκε στον Αδάμ. Εκείνος, έχοντας ξεχάσει όλα όσα είχε γνωρίσει πίσω από τις Πύλες του παραδείσου αντιμετώπισε το μαργαριτάρι σαν μια κοινή πέτρα. Το μαργαριτάρι όμως μίλησε και θύμισε στον Πρωτόπλαστο όλες τις περασμένες του εμπειρίες. Τότε ο Αδάμ συγκινημένος φίλησε το μαργαριτάρι, το οποίο αμέσως μεταμορφώθηκε σε μαύρη λίθο, συμβολίζοντας την σκοτεινιά αυτού του κόσμου.

Ο μύθος της Μαύρης πέτρας της ΜέκκαΑργότερα, ο πρώτος άνδρας αυτής της γης, μαζί με τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, πήραν την μαύρη πέτρα και την μετέφεραν εκεί οπού αργότερα χτίστηκε η Μέκκα. Στο σημείο λοιπόν που άγγιξε ο Αδάμ την σκοτεινή λίθο, ο άγγελος έχτισε έναν ναό, αντίγραφο ακριβές από τον ναό που υπάρχει στους ουρανούς, συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο την σχέση των ουρανών με την γη των ανθρώπων. Έκτοτε, όλοι οι ταξιδιώτες στην περιοχή της Kaabah, προσεγγίζουν με ευλάβεια τα νερά της ζωής που ξεμυτούν από το πηγάδι zamzam αλλά και η μαύρη πέτρα που θυμίζει στους ανθρώπους πως κάποτε κατοικούσαν μαζί με τους αγγέλους και τον Θεό στον κήπο του Παραδείσου, εκεί όπου όλα ήταν αγνά σαν ένα λευκό μαργαριτάρι…

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.