Secret Must logo

Παρατείνονται οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών στην εφορία

Παρατείνονται οι προθεσμίες πληρωμής οφειλών στην εφορία  Η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου στην οποία διευκρινίζεται ότι η παράταση αφορά και τις αιτήσεις ρυθμίσεων που έγιναν από 24.6.2015 με υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης ή της προκαταβολής από 29.6.2015 μέχρι και την 21.7.2015 προβλέπει οτι παρατείνονται μέχρι και τις 22 Ιουλίου οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη Φορολογική και Τελωνειακή Διοίκηση οφειλών που έληγαν στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων και διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση.

Για την εξόφληση βεβαιωμένων ή και ρυθμισμένων οφειλών μπορούν να πραγματοποιούνται πληρωμές ηλεκτρονικά μέσω web banking, phone banking, μέσω αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ), με καταβολή μετρητών στις Τράπεζες ή και τα ΕΛ.ΤΑ. ή εναλλακτικά με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κ.λπ.) στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Επιπλέον η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι:

– για τις δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2014 η προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης ή της εφάπαξ καταβολής είναι η 31η Αυγούστου 2015, για όσες δηλώσεις υποβληθούν εμπρόθεσμα από τις 19 Ιουλίου 2015 και μετά. Η δεύτερη και η τρίτη δόση θα υποβληθούν κανονικά ως το τέλος Σεπτεμβρίου και ως το τέλος Νοεμβρίου αντίστοιχα. Για τις υπόλοιπες δηλώσεις που υποβλήθηκαν πριν την ανακοίνωση της παράτασης η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να καταβληθεί ως τις 31 Ιουλίου.

 

πηγή:ΑΠΕ

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.