Σοκολατένια καρύδια.
Έχω μια πολύ καλή και εύκολη συνταγή της φίλης μου της Μερσίνης.
Υλικά για 20 κομμάτια.
- 175γρ. κουβερτούρα
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 20 καρύδια ολόκληρα
- 150 γρ. βανίλια (υποβρύχιο*)
- 100 γρ κουβερτούρα λιωμένη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα και σε σιγανή φωτιά θα ζεστάνουμε την βανίλια λίγο για να γίνει εύπλαστη. Χωρίζουμε κάθε καρύδι στους δύο «λόβους» και με ένα κουταλάκι απλώνουμε λίγη βανίλια στην εσωτερική πλευρά του, κολλάμε πάνω το άλλο του μισό και έτσι ξανά σχηματίζουμε το καρύδι ολόκληρο όπως ήταν και πριν.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να ξανά σταθεί η βανίλια.
Λιώνουμε** την κουβερτούρα με το λάδι και με δύο κουτάλια βουτάμε μέσα τα καρύδια γυρίζοντας για να καλυφθούν καλά από την σοκολάτα.
Ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
* Μπορούμε να βάλουμε βανίλια με γεύσεις περγαμόντου ή πικραμύγδαλο.
** Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπέν-μαρί και καλό θα ήταν να την στρώσουμε. (είναι το σταδιακό κρύωμα της με αποτέλεσμα να μην ξερνάει ασπρίλα και να μην λιώνει στα δάχτυλα μας μετά στο τελικό παρασκεύασμα)