Secret Must logo

Σουπιές κρασάτες

Σουπιές κρασάτεςΈνα από τα πιο εύκολα, γρήγορα και τόσο νόστιμα φαγητά που όμως αρκετοί το φτιάχνουν αλλά δεν μπορούν να το κάνουν τόσο καλά όσο μπορεί να γίνει και αυτό γιατί οι σουπιές έχουν 3 απλά μικρά μυστικά…πάμε να τα δούμε όλα!!!!

 

 

Υλικά:

  • 1 με 1,5 κιλό σουπιές
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ξύδι
  • 400 ml κρασί κόκκινο (εγώ προτιμώ ημίγλυκο)
  • 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες πελτές τομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 3-5 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Νερό

 

Εκτέλεση:

Σχετικά με τα μυστικά μας βρίσκονται στον τρόπο που εκτελούμε την συνταγή μας και στο πως αντιδρούν τα υλικά μας.

Ξεκινάμε με τις σουπιές, τις πλένουμε καλά, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια (υπολογίζουμε 4-5 κομμάτια σαν μερίδα) και τις τοποθετούμε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν καλά.

Κατόπιν κόβουμε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες, τρίβουμε και το σκόρδο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις σουπιές να <<στεγνώσουν>> μέχρι να αρχίσουν να σοτάρονται. Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια να πάρουν και αυτά λίγο και σβήνουμε με το ξύδι.
Αφαιρούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με μια τρυπητή κουτάλα και όπως είναι πάνω στην φωτιά ρίχνουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε καλά, προσθέτουμε ξανά ότι είχαμε πριν μέσα μαζί με το σκόρδο να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να πάρει καλά βράση και τελειώνουμε με το μέλι, την δάφνη, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό μας, ανακατεύουμε πολύ καλά και με προσοχή και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας περίπου 1 ώρα. Ίσως χριστεί να προσθέσουμε λίγο νερό, αυτό εξαρτάτε από το αρχικό μέγεθος της σουπιάς, οπότε καλό θα είναι να το έχουμε στα υπόψιν μας.

Σερβίρονται ζεστές. Μπορούμε αν δεν τις θέλουμε σκέτες να τις συνοδεύσουμε με ρύζι ή με ότι ζυμαρικό της αρεσκείας μας.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.