Secret Must logo

Στις τρεις πρώτες θέσεις παγκοσμίως οι ακτές της Ελλάδας

Στις τρεις πρώτες θέσεις παγκοσμίως οι ακτές της ΕλλάδαςΤα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά μέσα στις 3 πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε αριθμό βραβευμένων ακτών, 3η το 2016, επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, καθώς το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Διαχρονικός στόχος της ΕΕΠΦ είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και αξιοπιστίας του θεσμού, όπως υπογραμμίζεται. Το 1987 η Γαλάζια Σημαία ανέμιζε σε 244 ακτές σε όλο τον κόσμο και σε 7 ακτές της Ελλάδας. Σήμερα, οι χώρες έφτασαν τις 47 και οι βραβευμένες ακτές τις 3.568 παγκοσμίως και τις 430 στην Ελλάδα.

«Η Γαλάζια Σημαία είναι συλλογική προσπάθεια και η ΕΕΠΦ ευχαριστεί θερμά όλους τους διαχειριστές των ακτών και μαρινών, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς και τους εθελοντές που στηρίζουν το Πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια. Με την απαράμιλλη εργατικότητα, τους κοινούς στόχους και όραμα θα πορευτούμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού προς όφελος της  χώρα μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ, Νίκος Πέτρου.

Πηγή:amna.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.