Secret Must logo

Τα βότανα στη ζωή μας: Αγγελική

Τα βότανα στη ζωή μας - ΑγγελικήΤονωτική, καταπραϋντική, κατά της ανορεξίας

Επιστημονική ονομασία: Angelica archangelica

Χρήσιμα μέρη: η ρίζα, οι σπόροι και τα φύλλα

 

Ενδείξεις:

  • Πόνοι περιόδου
  • Αναιμία
  • Ατονία
  • Θρομβώσεις
  • Ψωρίαση και αρθρίτιδα
  • Πρήξιμο των λεμφαδένων

 

Έχει θεραπευτικές ιδιότητες ειδικά στο γυναικείο σώμα. Είναι το καλύτερο για την ρύθμιση της περιόδου, καταπραΰνει τους πόνους και καταπολεμά τους σπασμούς του κόλπου. Ειδικά στην μεταβατική περίοδο των γυναικών της εμμηνόπαυσης είναι από τα καλύτερα βοηθήματα.

Το πάνω μέρος της ρίζας βοηθάει στην δημιουργία του αίματος γι ‘αυτό και δίνεται σαν τονωτικό και καταπολεμά την αναιμία. Τα άκρα της ρίζας χρησιμοποιούνται σε επείγουσες περιπτώσεις θρόμβωσης των αρτηριών μετά από σοβαρά ατυχήματα.

 

Παρασκευή- δοσολογία

Τσάι για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις:

Βράζουμε ένα κουταλάκι αποξηραμένη ρίζα ή σπόρους της Αγγελικής σε ένα φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να κοχλάσει για 1 με 2 περίπου λεπτά. Σουρώνουμε τα φύλλα κ τα ανθη  και το σκεπάζουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

Κάψουλες: μια πιο βολική Παρασκευή της Αγγελικής είναι σε μορφή σκόνης η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε κάψουλες. Δυο κάψουλες την ημέρα ( περίπου 3-4 γραμμάρια ) είναι αρκετές. Για πιο σοβαρές περιπτώσεις δίνονται τρείς κάψουλες την ημέρα.

 

 

Άλλες χρήσεις:

Η ρίζα της Αγγελικής χρησιμοποιείται για να προσθέτει άρωμα σε διάφορα οινοπνευματώδη ποτά κυρίως στα τζιν και στα λικέρ. Λόγω του μοναδικού αρώματος της όμως, χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική και τα τελευταία χρόνια άρχισαν να καλλιεργούνται εκτάσεις για εμπορικούς σκοπούς.

 

πηγή:Βότανα

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.