Previous Story
Υγιεινό μαγείρεμα και τα μυστικά του
Υγιεινό μαγείρεμα: Χρησιμοποιήστε τη σχάρα, τον ατμό, το βράσιμο ή το φούρνο για να περιορίσετε όσο το δυνατόν το λίπος.
- Χρησιμοποιήστε στο τηγάνισμα φυτικό λάδι.
- Μαγειρέψτε εντράδες και σούπες αργά, ξαφρίζοντας τακτικά το λίπος.
- Στραγγίστε όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος από την κατσαρόλα πριν φτιάξετε τη σάλτσα.
- φτιάξτε μόνοι σας την σούπα σας χωρίς αλάτι, γιατί οι έτοιμες σούπες είναι συνήθως αλμυρές.
- Προσθέστε ελάχιστο μόνο αλάτι, αν θέλετε, στο μαγείρεμα σας.
- Για να διατηρηθούν οι βιταμίνες, ψήστε φρούτα και λαχανικά με τις φλούδες τους, χωρίς να τα παραψήσετε.
- Αντί για κρέμα γάλακτος χρησιμοποιήστε γιαούρτι στο μαγείρεμα σας.
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!