Previous Story
Χριστουγεννιάτικες Δίπλες
- 4 αυγά
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Τον χυμό από τα πορτοκάλια
- 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
- 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Καρύδια και Κανέλα τριμμένα για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
- 2 φλ. τσαγιού μέλι
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 3 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ το λικέρ και ανακατεύουμε ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ως ότου γίνει ζύμη σφιχτή.
Στη συνέχεια την αφήνουμε 35-40′ να ξεκουραστεί.
Κατόπιν με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα φτιάχνοντας διάφορα σχήματα της αρεσκείας μας και αλευρώνουμε συνεχώς να μην κολλήσουν.
Παράλληλα, έχουμε βάλει σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Χρειαζόμαστε τόσο λάδι ώστε οι δίπλες να βυθίζονται μέσα σε αυτό. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα
Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια.
Καλή επιτυχία!!
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!