Secret Must logo

Creme Brulee

Creme BruleeΥλικά:

  • 1/2 λίτρου γάλα πλήρες
  • 1 πορτοκάλι
  • 1λεμόνι
  • 2 φακελάλια βανίλια
  • 70 γρ. αμυγδαλόσκονη (Η αμυγδαλόσκονη αντικαθιστά τον ρόλο του αλευριού στα γλυκά μας. Είναι ασπρισμένα αμύγδαλα που απλά πρέπει να τα αλέσετε πολύ καλά.Αν βαριέστε θα την βρείτε στα ζαχαροπλαστεία.)
  • 6 κρόκοι αβγών
  • 1 κ.γ. αλεύρι
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. λεμόνια κονφί ( φρούτα διατηρημένα μέσα στη ζάχαρη,περιχυμένα με κονιάκ )
  • 100γρ. πορτοκάλια κονφί
  • 1 κ.σούπας λικέρ πορτοκάλι
  • 4 ατομικά φορμάκια

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε τα κονφί σε μικρά κομματάκια…
Ξύνουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και κρατάμε από το καθένα 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα.
Σε ένα μπολ,ανακατεύουμε τις βανίλιες την αμυγδαλόσκονη με τους κρόκους των αβγών,50 γρ. από την άχνη,τις φλούδες από το πορτοκάλι και το λεμόνι,τα κομματάκια των ζαχαρωμένων φρούτων και το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό γάλα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα

Ρίχνουμε το μίγμα στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το κρατάμε για 8-10′ ανακατεύοντας συνεχώς με κουτάλα ξύλινη η από σιλικόνη και αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά μόλις αρχίσει να πήζει και προσθέτουμε το λικέρ πορτοκαλιού.

Αδειάζουμε το μίγμα στα φορμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με νερό που πρέπει να καλύπτει τα φορμάκια μέχρι την μέση και στη συνέχεια τα ψήνουμε στο φούρνο,στο μπεν μαρί για 8-10 λεπτά.

Βγάζουμε τα φορμάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν θα έρθει η ώρα που θα τα σερβίρουμε,τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη που την καραμελώνουμε με το φλόγιστρο…

Creme Brulee

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο