Secret Must logo

Βάλια Αλεξίου – Ήρθε ΚΑΙ θα μείνει

Βάλια Αλεξίου πορτρέτο SecretMust Vision4reality

«Δεν έχω νιώσει ακόμα πριγκίπισσα. Νιώθω ότι δεν έχω πάρει αυτό που αξίζω»

Με κρητικό αέρα που αιχμαλωτίζει στο πέρασμα της, δηλώνει έτοιμη να φτάσει στην κορυφή. Νέα, όμορφη, λαϊκή με δόσεις μοντερνισμού η Βάλια Αλεξίου ήρθε για να μείνει. Δεν την τρομάζει τίποτα και κανένας. Κοιτάει μόνο τον στόχο της και είναι πιο δυνατή από ποτέ..

Απολαύστε την

SM: Βάλια μου καλώς όρισες στο secret must και στην Αθήνα και θέλουμε για αρχή να μας πεις λίγα πράγματα για σένα για να σε μάθουν οι αναγνώστες μας.

Καλώς σας βρήκα και εγώ σας ευχαριστώ με την σειρά μου.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά της Κρήτης, όπου και ζω μέχρι σήμερα, σε μια μουσική οικογένεια, καθώς ο μπαμπάς μου από χόμπι έπαιζε πιάνο, αλλά και ο παππούς μου ο αγαπημένος έπαιζε βιολί και είχε κέντρο διασκέδασης στη Σούδα Χανίων. Μεγάλωσα με πολλή αγάπη, σε ένα υγιές περιβάλλον, υπερπροστατευτικό θα έλεγα.

Κάθε βδομάδα λοιπόν βρισκόμουν στο μαγαζί του παππού μου, σε ήχους λαϊκούς και αργότερα κρητικούς και αποτύπωνα όλα όσα έκαναν οι τραγουδιστές. Κάπως έτσι ήρθε και το τραγούδι όμορφα και ομαλά.

 

SM: δεν σε παρότρυνε κανένας να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Όχι κανένας μόνη μου ακούγοντας τους τραγουδιστές, εκεί που άλλα παιδάκια έπαιρναν βούρτσες για μικρόφωνα, εγώ είχα αληθινό μικρόφωνο και πίστα. H  αποκορύφωση, όταν οι ίδιοι τραγουδιστές μου έδιναν το μικρόφωνο και σαν πιτσιρίκι έκανα τα νάζια μου, να μου αρέσει όλο αυτό που έβλεπα από κάτω. Το κοινό να με χειροκροτεί και η επαφή μαζί του. Βλέποντας τους τραγουδιστές να εκφράζουν αυτό που νιώθουν, την επαφή με τον κόσμο και γενικά το χειροκρότημα με έκαναν να πω: Αυτό θέλω να κάνω.

Στο Δημοτικό λοιπόν ήμουν στην χορωδία, στην εφηβεία διακρίσεις για την φωνή μου και αυτό που θυμάμαι πιο έντονα το Παγκρήτιο βραβείο για την φωνή μου, σε ένα διαγωνισμό στο Ρέθυμνο και έτσι περνούσαν τα χρόνια και ήμουν όλο και πιο σίγουρη για το τραγούδι. Το τραγούδι υπήρχε πάντα σαν όνειρο, είναι απλά αυτό που θέλω να πετύχω.Βάλια Αλεξίου SecretMust Vision4reality

 

SM: Έχεις σπουδάσει κάτι;

Ναι, έχω τελειώσει την φιλοσοφική Ρεθύμνου και χρωστώ πολλά σε αυτήν την σχολή γιατί με έκανε προσγειωμένο άνθρωπο, με έκανε να μην ονειροβατώ να ξέρω να μιλήσω και να απευθυνθώ σε έναν άνθρωπο. Χωρίς βέβαια να σταματήσω το τραγούδι, τα έκανα παράλληλα. Ξέρω Αγγλικά και Γαλλικά και έχω και πτυχίο στους υπολογιστές. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής τέχνης εδώ στην Αθήνα και φυσικά έχω κάνει φωνητική στο Βενιζέλειο ωδείο στα Χανιά.

 

SM: δεν υπήρχαν στιγμές στην φοιτητική ζωή σου που ήθελες να τα παρατήσεις όλα και να κάνεις αυτό που αγαπάς?

Όχι, ούτε μια στιγμή δεν το σκέφτηκα, γιατί μπορεί το τραγούδι να ήταν όνειρο για μένα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στη ζωή και εφόσον το είχα το κομμάτι των θεωρητικών, γιατί να μην το κάνω; Δεν είναι κακό να έχεις τελειώσει κάτι. Πέρα από τους γονείς που όλοι λένε τελείωσε κάτι να έχεις ένα χαρτί, ήθελα εγώ σαν Βάλια να ξέρω κάποια πράγματα και να έχω ένα «κύρος» αλλά και να μπορώ να μιλήσω.

Δυστυχώς δεν πέρασα σε κάποιο άλλο μέρος, να κάνω ένα διάλειμμα από την Κρήτη, αλλά σπούδασα στο Ρέθυμνο.Το καλό είναι ότι δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή πίεση από τους γονείς μου, αντιθέτως με στήριξαν, όπως και οι συγγενείς μου στο Ρέθυμνο και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό, όλους. Άλλο το εκπαιδευτικό κομμάτι και άλλο το καλλιτεχνικό. Το καλλιτεχνικό σε εκφράζει. Μπορεί να γίνει δεύτερη δουλειά, άσχετα αν εγώ την θέλω πρώτη.

Μ αρέσει όμως όταν βάζω ένα στόχο να τον πετυχαίνω και φυσικά είναι δύσκολο ένα παιδί που είναι στα 18 και θέλει να κατακτήσει τους πάντες με την φωνή του, να πρέπει να έχει στόχο τις σπουδές. Και όμως, αν και δύσκολο το έκανα! Ήμουν μελετηρή, συνεπής κτλ. Τον πρώτο στόχο, τις σπουδές μου τις έκανα, τώρα σειρά έχει ο δεύτερος, το τραγούδι, που είναι το μεράκι και η λατρεία μου και ήμουν σίγουρη, ότι θα με οδηγήσει σε αυτό η ζωή.

 

 

SM: που έχεις δουλέψει ως τώρα; Τι αποκόμισες από τα 8 χρόνια σου στο τραγούδι και φυσικά ποιες είναι οι επιρροές σου, όσον αφορά το τραγούδι;

Τα πρώτα 2 χρόνια δούλεψα στα Χανιά σε γάμους, χοροεσπερίδες και εκδηλώσεις. Αμέσως μετά σε νυχτερινά μαγαζιά, που εκεί να σου πω την αλήθεια με στεναχωρούσε το γεγονός ότι δεν υπήρχε εξέλιξη και υπήρχαν συγκεκριμένα τραγούδια και συγκεκριμένος προγραμματισμός. Ήθελα κάτι παραπάνω πιο επαγγελματικά πράγματα, πιο δυναμικά. Ήθελα να εξελιχτώ και όχι να μείνω στάσιμη. Έχω δουλέψει σε αξιόλογα μαγαζιά στην Κρήτη ίσως και στα καλύτερα. Έχω κάνει πολλές συνεργασίες και είμαι περήφανη για όλες δεν ντρέπομαι για καμία. Εξάλλου η κάθε μια μου έμαθε και κάτι.

8 χρόνια έχω ακούσει πολλές συμβουλές για το χώρο αυτό. Οι καταβολές και οι αξίες που πήρα από την οικογένεια μου και που ευχαριστώ πολύ τους γονείς μου γι’ αυτό και μετέπειτα η δουλειά που έκανα με τον εαυτό μου, με βοήθησαν στο σήμερα, με το να ξέρω τι θέλω και να πατώ γερά στα πόδια μου.

Οι επιρροές μου και γενικά τα ακούσματα μου από μικρή ήταν φυσικά η Μαρινέλλα, Τζένη Βάνου και όλες αυτές οι μεγάλες λαϊκές φωνές.Βάλια Αλεξίου SecretMust Vision4reality

 

SM:Δεν φοβάσαι λίγο αυτό το άλμα να φύγεις από την Κρήτη που είσαι αγαπητή και αναγνωρίσιμη και να έρθεις στην Αθήνα που τα πράγματα είναι και πιο δύσκολα;

Όχι, αγαπώ τον τόπο μου και θέλω όπως γεννήθηκα και να κλείσω τα μάτια μου εκεί, όμως ενδιάμεσα θέλω να εξελιχθώ. Σίγουρα το να φύγω από κάπου που με ξέρουν και να πάω πάλι σαν να λέμε από την αρχή, δεν είναι εύκολο όμως δεν μ΄ αρέσει και να μένω στάσιμη, θέλω να εξελίσσομαι και αυτό κάνω.

 

SM:Τι είναι αυτό που δεν σ’ αρέσει στην νύχτα και στο τραγούδι;

Η υποκρισία, οι δήθεν άνθρωποι, τα ψέματα και τα μη ταλαντούχα άτομα, καθώς και οι κατηγόριες πίσω από την πλάτη του άλλου. Δεν μ’ αρέσει να κατηγορώ και επειδή έχουν έρθει στιγμές που μου κατηγορούσαν κάποιον, απλά ήμουν αμέτοχη. Και όσο κ αν τα βλέπεις αγγελικά τα πράγματα, πάντα θα υπάρχει ο ¨ένας¨ ο κακός. Έχω όραμα όμως μπροστά μου κ δεν με αγγίζει τίποτα κ κανένας. Μπορώ να κάνω τα πάντα αρκεί να μην αγγίζει άσχημα την ψυχή μου.

 

SM:Ποια είναι τα χόμπι σου;

Κάνω ποδήλατο πολύ στην παραλία του Ρεθύμνου που είναι πανέμορφη και φυσικά το κάνω για γυμναστική γιατί έχω γραφτεί πολλές φορές σε γυμναστήριο και δεν μ΄ αρέσει, πάντα το σταματώ (γέλια) και επειδή δεν έχω χρόνο αλλά και γιατί προτιμώ ποδήλατο και κολύμπι μια που είμαι και χειμερινή κολυμβήτρια. Μ΄αρέσει πιο πολύ η φύση. Κάνω κάποιες ώρες παραδοσιακό χορό και μ αρέσει να μαγειρεύω. Από κει και πέρα μ αρέσει πολύ το διάβασμα, πάω στις βιβλιοθήκες των Χανίων και του Ρεθύμνου, γιατί νιώθω πως γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Διαβάζω λογοτεχνία και ποίηση και η τελευταία μανία μου είναι η ηθοποιία.

 

SM: Ηθοποιία; Προς προέκυψε αυτό; Αν σου έκαναν μια πρόταση για κάποιο θεατρικό ή τηλεόραση θα δεχόσουν;

Η Ηθοποιία όσο και αν σου φαίνεται άσχετο με αυτό που θα πω προέκυψε από μια φοβία που είχα στο τι θα πει ο κόσμος. Στην Κρήτη η κοινωνία είναι πολύ κλειστή και με το παραμικρό βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα. Σε μια αναζήτηση λοιπόν με τον εαυτό μου διάβαζα πολύ, μέχρι που οδηγήθηκα στο κλασικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο θεάτρου. Με μάγεψε… ένιωσα πως ένιωθα τον κάθε ρόλο, τον κάθε χαρακτήρα.. Όσο για τον αν θα μου έκαναν πρόταση, αν το σπουδάσω γιατί όχι; Είναι από τα πιο κρυφά μου όνειρα η ηθοποιία και θεωρώ τους ηθοποιούς πολύ μορφωμένους ανθρώπους και «ψαγμένους».

Φυσικά θα έκανα Θέατρο και όχι τηλεόραση, μ αρέσει η επαφή με τον κόσμο και όχι τα ¨δήθεν¨. Θέλω να βλέπω τον κόσμο στα μάτια και να μεταφέρω μια κατάσταση. Αλλά και πάλι θα έπρεπε να το σπουδάσω, να το ξέρω καλά και να μην το κάνω ερασιτεχνικά.Βάλια Αλεξίου SecretMust Vision4reality

SM: ποιος είναι ο αγαπημένος σου συγγραφέας και ποιητής;

Μ΄ αρέσουν πολλοί, αλλά διαβάζω ότι έχει σχέση με το αρχαίο θέατρο και την τραγωδία. Από Σοφοκλή αγαπώ Ηλέκτρα και Αντιγόνη πιο πολύ γιατί θα ήθελα να ερμηνεύσω αυτού του είδους την γυναικεία προσωπικότητα . Από Αισχύλο τι να πω; Για την τριλογία του την Ορέστεια; (Αγαμέμνων, Χοηφόροι Ευμενίδες), μάλιστα πρόσφατα είδα το πρώτο μέρος της, τον Αγαμέμνων και ενθουσιάστηκα. Από νέα λογοτεχνία μ΄ αρέσει ο Καμπανέλης ενώ από ποίηση μ΄ αρέσει ο Ρίτσος σαν ποιητής και είμαι πιο πολύ στην εποχή της μελαγχολίας 1930 του Καρυωτάκη, Πολυδούρη κλπ. ,και στην μεταπολεμική ποίηση μ΄ αρέσει ο Τάσος Λειβαδίτης. Στην πιο μοντέρνα ποίηση μ΄ αρέσει η Sarah Kane και το «λαχταρώ» είναι το αγαπημένο μου. Ότι αγγίζει την ψυχή μου γίνεται δικό μου.

 

SM: Μου είπες την Sarah Kane και την Μαρία Πολυδούρη. Μου δημιουργείς ένα ερώτημα εδώ. Γενικά σ αρέσει να υποτάσσεσαι σε έναν άντρα γιατί και οι δυο που μου προανέφερες είναι πολύ ρομαντικές και θα έλεγα έχουν κάποιο είδος υποταγής προς τους άντρες.

Μ΄ αρέσουν τα ρομαντικά και ναι η Πολυδούρη λέει για τον Καρυωτάκη, μόνο για μια νύχτα επειδή την φίλησε.. και η Sarah Kane ότι θέλω να κουβαλάω τα ψώνια σου, να σε περιμένω στα σκαλιά κτλ… ναι θα έλεγα ότι είμαι αυτού του στιλ. Μ αρέσει να δίνω τα πάντα στον άλλον και το κακό είναι ότι δίνω τα πάντα από την αρχή αλλά πολύ δύσκολα ο άλλος βρίσκεται στο ίδιο μοτίβο και διάθεση. Σπάνια βρίσκεις αυτό που λέμε παράφορο και αμοιβαίο πάθος.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στο καλλιτεχνικό χώρο, είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να σε καταλαβαίνει, πρέπει να είναι ή του ίδιου χώρου ή να έχει κατανόηση και πολύ αγάπη για μένα και κατ΄ επέκταση για αυτό που κάνω. Δεν έχω νιώσει ακόμα πριγκίπισσα. Νιώθω ότι δεν έχω πάρει αυτό που αξίζω.

 

SM: Στα προσωπικά σου πως είσαι; Είσαι μόνη αυτό τον καιρό;

Ναι είμαι μόνη μου και έχω προσηλωθεί στον στόχο μου. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι αν έρθει ο «σωστός» που λέμε, δεν θα κάνω σχέση. Όχι δεν είμαι αρνητική, απλά θέλω αυτός που θα έρθει στη ζωή μου να μην με βάλει να διαλέξω την καριέρα μου ή εκείνον. Αυτός που θα είναι στην ζωή μου θα με αγαπάει και όπως είπαμε πιο πριν, θα αγαπάει και αυτό που κάνω.

 

SM: Πες μου λίγα λόγια για το τραγούδι σου (Σ’ αγαπάω, μείνε εδώ). Είχε περίπου 10.000 προβολές σε ένα μήνα πως ένιωσες και φυσικά ποια είναι τα όνειρά σου και η φιλοδοξία σου;

Το τραγούδι το άκουσα πριν λίγους μήνες στην συλλογή του συνθέτη μου, του Καμαρλίγκου Αντώνη και το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Ένιωσα σαν να είχε γραφτεί για μένα. Και έφτασα στο studio ΒΚ στην Αθήνα, να το ηχογραφώ.

Συναισθήματα άπειρα. Σκίρτημα σαν να ήμουν ερωτευμένη, λαχτάρα, έρωτας, άγχος, πολλά συναισθήματα και ανάμεικτα, χαρά για την πρώτη μου δουλειά, αλλά και λύπη γιατί ένιωθα πολύ το τραγούδι. Ξέρεις τα τραγούδια για τους τραγουδιστές και για τους συνθέτες είναι σαν τα παιδιά τους. Ήθελα λοιπόν το πρώτο μου παιδί να είναι άψογο και αυτό έκανα. Βέβαια τα συναισθήματα όταν αρχίζεις και βλέπεις το πρώτο σου τραγούδι να δημιουργείται είναι απερίγραπτα.

Αμέσως μετά η χαρά του ότι αγαπήθηκε το κομμάτι μου πολύ γρήγορα μέσω του YouTube και είχα πολλά like. Φυσικά δεν έλειψαν και τα dislike που στην αρχή με στεναχώρησαν γιατί ένιωθα πως είχα εχθρούς, αλλά μετά κατάλαβα ότι ακόμα και το ότι ασχολούνται μαζί μου, είναι δύναμη . Οπότε και αδιαφόρησα. Όσο για την φιλοδοξία μου νομίζω ότι φαίνεται. Θέλω να με αγαπήσει ο κόσμος να μπω στην ψυχή του κάθε ανθρώπου και να γίνω η επόμενη λαϊκή τραγουδίστρια που θα αγαπούν.

 

SM: Πες μας το Secret Must της ζωής σου και να σου πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που ήσουν μαζί μας.

Εγώ σας ευχαριστώ πολύ. Ζω τις στιγμές και δίνω βάση στον κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στην ζωή μου. Και όσο για το μυστικό μου πρέπει, ξέρω πως η ζωή είναι μικρή για αυτό:

«Ζήστε και αγαπήστε με πάθος, ακόμα και αν είναι λάθος!»

Βάλια Αλεξίου SecretMust Vision4reality

 

Τη Βάλια Αλεξίου μπορείτε να τη βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

facebook: προσωπική σελίδα: facebook.com/balia.alexiou.   fan page: facebook.com/pages/Βάλια-Αλεξίου

 

 

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.