Secret Must logo

Επιστροφή 17.000 ευρώ για λάθη σε κλήσεις στάθμευσης στην Αθήνα

Επιστροφή 17.000 ευρώ για λάθη σε κλήσεις στάθμευσης στην Αθήνα«Τα μάτια τους δεκατέσσερα» καλούνται να έχουν όσοι λαμβάνουν ειδοποίηση για πληρωμή κλήσεων παράνομης στάθμευσης από δήμους. Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι πάντοτε επαρκή και ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει χιλιάδες ευρώ σε όσους βρίσκουν τρόπο να το αποδείξουν…

Στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας ισχύουν συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης εδώ και δεκαετίες με συνέπεια αφενός να προκύπτουν σημαντικά έσοδα, αφετέρου να υπάρχουν αποθήκες ολόκληρες με εκατομμύρια κλήσεων παλαιών ετών. Όμως, η έλλειψη μηχανογράφησης και το χάος αποτελούσαν το βασικό χαρακτηριστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι περιπτώσεις για τις οποίες θα διαβάσετε παρακάτω είναι, προφανώς, αποτέλεσμα αυτής της ακαταστασίας σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα… αχρωματοψίας που φαίνεται ότι απασχολούσαν ορισμένους υπαλλήλους του δήμου.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων «φουσκώνει» κάθε χρόνο διότι εγγράφονται μέσα σε αυτόν και περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί και μεγάλο μέρος αυτών προέρχεται από απλήρωτες κλήσεις παράνομης στάθμευσης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», μέσα στο 2016 εστάλησαν σε χιλιάδες πολίτες ειδοποιητήρια προκειμένου να πληρώσουν για πρόστιμα παρελθόντων ετών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έγινε και κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς των παραβατών. Ορισμένοι όμως βάλθηκαν να το ψάξουν λίγο παραπάνω και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο συζητείται η επιστροφή ποσών που ξεπερνούν τα 17.000 ευρώ σε τέσσερις πολίτες.

 

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.