Secret Must logo

Ζύμη πίτσας

Ζύμη πίτσαςΥλικά

  • 350γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γραμ. μαγιά νωπή
  • 180ml νερό (χλιαρό)
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και το ρίχνετε στο κάδο του μιξερ.
Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με την ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα στο αλεύρι.

Αρχίζετε να ζυμώνετε το μίγμα και προσθέτετε αλάτι και ελαιόλαδο.

Κάνετε την ζύμη ομοιογενή, τόσο όσο να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. ( Το ίδιο και αν ζυμώσετε με τα χέρια)

Αφήνετε τη ζύμη για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με πετσέτα σε ζεστό σημείο, για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ξαναζυμώνετε τη ζύμη για λίγα λεπτά και την πλάθετε σε μπάλα. Αλευρώνετε τον πάγκο και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε τετράγωνο, ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με το ταψί σας. Το πάχος πρέπει να είναι ½-1 εκ. περίπου.

Απλώνετε τη ζύμη στο ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ ώρα πριν την γαρνίρετε με τα υλικά της συνταγής σας.

Ζύμη πίτσας

 

Καλή Επιτυχία!

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.