Secret Must logo

Η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και η ΔΕΗ στο επίκεντρο στη Βουλή

Η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και η ΔΕΗ στο επίκεντρο στη Βουλή

ÅêëïãÞ Ðñïåäñåßïõ ôçò ÂïõëÞò, ÐáñáóêåõÞ 18 ÌáÀïõ 2012. (EUROKINISSI / ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ ÃÅÙÑÃÉÁ)

Η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και η ΔΕΗ, βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο και βουλευτές της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση ενεργειακής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν.

Την έντονη αντίδραση του κ. Φάμελλου, προκάλεσαν οι κατηγορίες κυρίως της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί στη διαπραγμάτευση, θα οδηγήσει στην επιβολή νέων σκληρών μέτρων.

«Ναι, πράγματι διαπραγματευόμαστε σκληρά, διότι κάποιοι εισάγουν ζητήματα εκτός της συμφωνίας, αλλά κυρίως διότι το 2014 η χώρα ήταν εκτός συμφωνίας», τόνισε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε: «Δεν έχετε καταθέσει καμία άλλη πρόταση εθνικής διαπραγμάτευσης, πλην αυτής που κάνουμε. Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε εκτός από τις κορώνες του αντιπροέδρου της ΝΔ, να το πείτε εδώ. Ξεπερνώ εκφράσεις για αυτοτρολάρισμα και αυτογελοιοποίηση, γιατί εκθέτουν αυτούς που τις εκφέρουν».

Απαντώντας στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλου, που υποστήριξε ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα φέρει και άλλα σκληρά μέτρα, ο κ. Φάμελλος αντέτεινε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υπογράψει νέα βάρη για τον ελληνικό λαό.

«Ο κ. Τόμσεν ζητά τα νέα μέτρα από το 2015. Δεν τα πήραμε και συνεχίζει να τα ζητά», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος, τονίζοντας ότι θα πρέπει και οι Ευρωπαίοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, απάντησε ακόμα και στις αιχμές που άφησαν για κατάρρευση της ΔΕΗ, οι εισηγητές της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, αντιτείνοντας ότι δεν μπορούν να κουνούν το δάχτυλο στη σημερινή κυβέρνηση, αυτοί που με τις πολιτικές τους οδήγησαν στο ξεπούλημα της.

«Οι υπουργοί που υπέγραψαν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα των ιδιοκτησιακών στοιχείων της μας κουνάνε το δάχτυλο ενώ ξέρουν ότι ισχύει το αντίθετο. Μας κατηγορούν γιατί δεν υιοθετήσαμε αυτό που οι ίδιοι είχαν παραδώσει», επεσήμανε ο κ. Φάμελλος ενώ διαβεβαίωσε ότι κανένα θέμα δεν υπάρχει για την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές. Η εργασία διασφαλίζεται από αυτή την κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, είχε υποστηρίξει ότι η εθνική οικονομία κινδυνεύει από την ανεύθυνη, εμμονική και ιδεοληπτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, και ότι η ΔΕΗ καταρρέει, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μην πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων.

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι στηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στα ενεργειακά ζητήματα, πάντα σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, και έχει στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

 

Πηγή:amna.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.