Secret Must logo

Η εποχή των fake news και με τη σφραγίδα του Reuters

Η εποχή των fake news και με τη σφραγίδα του ReutersΕίμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα…», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου. Επισημαίνει την κρισιμότητα της συγκυρίας, μεσούσης της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, και σχολιάζει εν είδει υστερόγραφου: «Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».

Συγκεκριμένα, στο σχόλιο που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού τονίζει ότι «το Πρακτορείο Reuters θα έπρεπε, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την Ευρώπη, να είναι περισσότερο προσεκτικό και να μην φιλοξενεί «δημοσιεύματα» αμφιβόλου προελεύσεως και μηδενικής αξιοπιστίας».

«Είναι προφανές», επισημαίνει, «ότι η «αποκλειστική είδηση» περί δήθεν συνέντευξης Τύπου του Πρωθυπουργού, καθώς και το σενάριο περί εκλογών που στηρίζονται σε φήμες κατά τον ίδιο τον συντάκτη της «είδησης», σε μια κανονική περίοδο δε θα αφορούσαν κανέναν». Και υπογραμμίζει: «Σήμερα, όμως, εν μέσω μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης κάθε ψεύτικη είδηση, που προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση, μετατρέπεται αυτομάτως σε πρώτο θέμα σε μεγάλη μερίδα του Τύπου».

Κατόπιν αυτών, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σχολιάζει: «Είμαστε και επισήμως στην εποχή των fake news. Aυτή τη φορά και με τη σφραγίδα του Reuters. Κρίμα…», και εν είδει υστερόγραφου, καταλήγει: «ΥΓ. Ελπίζουμε να είναι απλώς μια ανοησία γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι παίζουν παιχνίδια με το Χρηματιστήριο».

Πηγή:amna.gr

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.