Secret Must logo

Η Κοινωνική Κουζίνα ενώνει 17 συγγραφείς

Η Κοινωνική Κουζίνα ενώνει 17 συγγραφείςΜία αυθόρμητη ιδέα, που αμέσως έγινε υπόσχεση αγάπης από 17 συγγραφείς, δέθηκε σε ένα βιβλίο και τα δικαιώματα προσφέρονται στην Κοινωνική Κουζίνα του Άλλου Ανθρώπου που καθημερινά μαγειρεύει στο δρόμο, μοιράζοντας χιλιάδες μερίδες φαγητού.

Μία βραδιά αγάπης στο νεοανακαινισμένο ξενοδοχείο της Ομόνοιας όπου υπήρξε μία περιγραφή του βιβλίου τόσο πολύ αφηγηματική που από μόνη της θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη μικρό διηγηματάκι στο ίδιο το βιβλίο.

Κάθε μία και κάθε ένας από τους 17 συγγραφείς δέχτηκαν τη διαδρομή του ταξί, εμπνεύστηκαν και έγραψαν το δικό τους αφήγημα. Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα εκδόθηκε το βιβλίο με τα 17 μικρά διηγήματα και με τον κοινό τίτλο «Για πού το ’βαλες Χριστουγεννιάτικα; – Το Μυθιστόρημα των… 17».

Κοινός συνδετικός κρίκος ένας οδηγός ταξί σε μία πόλη που σταματά μόνιμα σε… κόκκινα απαγορευτικά φανάρια. 17 άνθρωποι διαφορετικού τύπου μέσα στην κίνηση θα κάνουν στάση σε όποιον σταθμό ζωής έχουν αυτοί επιλέξει.

Έτσι περιγράφονται 17 διαδρομές που όλες καταλήγουν, τουλάχιστον για μας τους αναγνώστες, σε ένα ρεβεγιόν αγάπης, αφού στόχος ήταν να ενδυναμωθεί η Κοινωνική Κουζίνα. Και πριν καν διαφημιστεί το Η Κοινωνική Κουζίνα ενώνει 17 συγγραφείςβιβλίο άρχισε να πουλάει τόσο, που στην παρουσίαση παραδόθηκαν στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο συνολικά χίλια ευρώ σε κουπόνια των 50 ευρώ από συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ που αγοράστηκαν με τα πρώτα δικαιώματα των συγγραφέων του βιβλίου.

Ο δε Κωνσταντίνος, εμφανώς συγκινημένος, και ευχόμενος «καλοτάξιδο το βιβλίο», αγκάλιασε την εκδότρια και ευχαρίστησε τους πάντες, τονίζοντας ότι αυτά τα χίλια ευρώ είναι η τροφή στο πνεύμα και την καρδιά των άλλων ανθρώπων και δεν πρόκειται για ελεημοσύνη.Η Κοινωνική Κουζίνα ενώνει 17 συγγραφείς

«Επειδή εμείς στον Άλλο Άνθρωπο δεν λυπόμαστε, αλλά βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, χωρίς καμία διάκριση παρά μόνο από αγάπη». Έδωσε έτσι την ευκαιρία στην εκδότρια Μαρία Καρβέλα να κλείσει την πολύ όμορφη βραδιά λέγοντας ότι «από όσες αγκαλιές έχει μέχρι τώρα πάρει η πιο ζεστή ήταν αυτή του Κωνσταντίνου».
Η Κοινωνική Κουζίνα ενώνει 17 συγγραφείςΘα ήταν βέβαια αδικία να μην αναφερθούν τα ονόματα των συγγραφέων, προς τους οποίους δόθηκε και συμβολικός έπαινος από τον εκδοτικό οίκο. Ανάμεσά τους είναι του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντάρα (γιου του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα), καθηγητών πανεπιστημίων και λοιπά.

Ειδικότερα έγραψαν: Νατάσα Γκουτζικίδου, Αναστασία Κορινθίου, Αδαμαντίνη Κουμιώτου, Βιολέττα Κουμπή, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Μαίρη Κωνσταντούρου, Νίτσα Μανώλα, Δίκαια Μαραβέλια, Ελένη Μπεντίλλα, Πάνος Παπαδάκης, Δήμητρα Παπαναστασοπούλου, Νίκος Σαλτέρης, Αγγελική Συρρή Στεφανίδου, Γιάννης Τούσσας, Ελσα Φαράζη, Ειρήνη Φραγκάκη, Αγγελική Χατζηρήγα, και οδηγός ταξί: Μαρία Καρβέλα.

 

Πηγή: ekirikas

Του Αρη Παπαδόπουλου.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.