Previous Story
Κανελόνια με κοτόπουλο στο φούρνο
Προτείνει η Chef Έφη Αλεβίζου
Σήμερα θα φτιάξουμε κανελόνια με κοτόπουλο στο φούρνο, ένα φαγητό που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.Απλά, νόστιμα και καλομαγειρεμένα για όλους εσάς!
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου βρασμένο
- 350γρ. μανιτάρια κονσέρβας
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 αυγό
- χυμός λεμονιού
- 12-18 κανελόνια έτοιμα για ψήσιμο
- 1 δόση κλασική σάλτσα ντομάτας
- 2 κουτ.σούπας μαϊντανός
- 1 1/2 φλ.τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αδειάζουμε το κοτόπουλο στο μπλέντερ και το χτυπάμε, ώσπου να γίνει μικρά κομμάτια.
Το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, και τον μαϊντανό στο ίδιο μπλέντερ και τα χτυπάμε ώσπου να ψιλοκοπούν.
Τα αδειάζουμε στο κοτόπουλο μαζί με το αυγό, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε με το μείγμα τα κανελόνια και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε πυρίμαχο σκεύος ελαφρά βουτυρωμένο.
Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα κανελόνια και να λιώσει το τυρί.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 10 λεπτά ακόμα, να μείνει μόνο με την σάλτσα του.
Γαρνίρουμε με τριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!