Secret Must logo

Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέΥλικά

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 70 γρ. κορν φλάουρ
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες

 

 

Για την καραμέλα:

  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ νερό

 

Εκτέλεση:

Καραμέλα:

Βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά της καραμέλας και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά . Ανακατεύετε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να παίρνει ένα καστανό χρώμα.

Την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αδειάζεται στη φόρμα με γρήγορες κυκλικές κινήσεις μέχρι η καραμέλα να καλύψει γύρω γύρω όλα τα τοιχώματα της φόρμας.

 

Κρέμα:

Αφήνετε να κρυώσει εντελώς η καραμέλα και εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα.
Βάζετε 2 φλυτζάνια γάλα και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ.
Ρίχνεται το υπόλοιπο γάλα στο κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε να λιώσει.
Βάζετε τις βανίλιες και ανακατεύεται συνέχεια το γάλα με το κόρν φλάουρ μέχρι η κρέμα να πήξει αρκετά.
Την Βγάζετε από τη φωτιά και την αδειάζεται στην φόρμα με την καραμέλα που έχει κρυώσει.

Σκεπάζετε με σελοφάν η αλουμινόχαρτο και την αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια την βάζετε στο ψυγείο.

(Αν θέλετε αντί για φόρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικά μπολάκια.

Ρίχνετε σε καθένα από αυτά την καραμέλα και στη συνέχεια την κρέμα..)

Για εύκολο σερβίρισμα βουτήξτε την φόρμα σε χλιαρό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και μετά την αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα και σερβίρετε.

Μπορείτε να διακοσμήστε την κρέμα καραμελέ με μικρά κομμάτια καραμέλας.

Κρέμα καραμελέ

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.