Secret Must logo

Χριστουγεννιάτικες Δίπλες

Χριστουγεννιάτικες ΔίπλεςΥλικά:

  • 4 αυγά
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Τον χυμό από τα πορτοκάλια
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Καρύδια και Κανέλα τριμμένα για το πασπάλισμα

 

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 3 βανίλιες

 

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά λεκάνη βάζουμε τα αυγά, το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ το λικέρ και ανακατεύουμε ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ως ότου γίνει ζύμη σφιχτή.
Στη συνέχεια την αφήνουμε 35-40′ να ξεκουραστεί.
Κατόπιν με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα φτιάχνοντας διάφορα σχήματα της αρεσκείας μας και αλευρώνουμε συνεχώς να μην κολλήσουν.
Παράλληλα, έχουμε βάλει σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Χρειαζόμαστε τόσο λάδι ώστε οι δίπλες να βυθίζονται μέσα σε αυτό. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα
Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια.

Καλή επιτυχία!!

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

NEWSLETTER
Εγγραφείτε στα newsletter μας για να μη χάνετε άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;
Εάν σας άρεσε το περιεχόμενο κάντε like και μοιραστείτε την σελίδα μας, σημαίνει πολλά για εμάς και συμβάλει στην βελτίωση της.
Εγγραφείτε για να μη χάνετε κανένα άρθρο!
Μισούμε το σπαμ όσο και εσείς!

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο