Secret Must logo

Έλενα Γιαννούλη – Αγάπη, απλότητα, ανθρωπιά!

Έλενα Γιαννούλη secretmust vision4reality

Έλενα Γιαννούλη

μοντέρνα … όμορφη… δυναμική… ναζιάρα..

μας πηγαίνει με την φωνή και τα τραγούδια της σε στεριά, θάλασσα και ουρανό…

 

SM: Να σε καλωσορίσουμε κοντά μας, ξεκινώντας θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για την Έλενα Γιαννούλη.                               

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, η καταγωγή μου όμως είναι από Νάξο και Σάμο. Μεγάλωσα σε μια καταπληκτική οικογένεια με πολύ αγάπη και στοργή. Είχα ανθρώπους γύρω μου, που μου σταθήκανε σε ότι και εάν έκανα. Ιδιαιτέρα όταν ξεκίνησα στο χώρο τον καλλιτεχνικό δεν με άφησαν να αισθανθώ ποτέ μόνη μου και φανταστείτε ότι οι γονείς μου με πήγαιναν και με γύριζαν από τις δουλειές μου πάντα, ακόμα και η γιαγιά μου ερχότανε τα βράδια σε οποιοδήποτε μαγαζί και αν τραγουδούσα έως το πρωί. Ακόμα και αν ήταν κάθε βράδυ.

 

SM: Πες μας πότε ένιωσες ότι θες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Από τα σχολικά μου χρόνια, συγκεκριμένα στο δημοτικό έκανα χορό και τραγούδι και μάλιστα στη χορωδία  ήμουν η κεντρική φωνή, γιατί ήμουν η πιο υψίφωνη.

 

Έλενα Γιαννούλη secretmust vision4realitySM: Έχεις κάνει κάποιες σπουδές επάνω στη μουσική;

Έκανα μαθήματα βυζαντινής μουσικής , στο ωδείο Αθηνών, έκανα φωνητική με τον Χάρη Καρακατσούλη 5 χρόνια, πιάνο, χορό σε κρατική σχολή μπαλέτου 15 χρόνια και υποκριτική. Όλα αυτά βέβαια για να σταθώ επάξια σαν τραγουδίστρια.

 

SM: Έχεις σπουδάσει κάτι εκτός των καλλιτεχνικών;

Έχω σπουδάσει μοντελίστ, σχεδιάστρια και πατρονίστ. Είχα δίκη μου βιοτεχνία και μαγαζί εμπορικό με ρούχα στα 18 μου, μετά με έκθεση αυτοκινήτων και ινστιτούτο – γυμναστήριο τα πρωινά και ταυτόχρονα το βράδυ το τραγούδι.

 

SM: Επαγγελματικά πότε ξεκίνησες;

Δούλευα στο θέατρο σαν χορεύτρια με μπαλέτο στα 14 χρονών και σε ηλικία 17 χρονών όταν είπα ένα τραγούδι στα καμαρίνια, είχα την τύχη να με ακούσει η μητέρα της Πέγκυ Ζήνα, η δεύτερη μου μαμά όπως την λέω εγώ, η Στέλα Χρυσηκοπούλου, με πήρε από το χέρι και μου λέει με τέτοια καλή φωνή γιατί δεν βγαίνεις στην πίστα να τραγουδήσεις; Αυτό ήταν! Ήδη είχα κάνει φωνητική και έτσι ξεκίνησα.

 

SM: Εκτός από το νησιώτικο τραγούδι τραγουδάς κάτι άλλο; Και πότε έκανες την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά;

Βέβαια εκτός από την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά με νησιώτικα στα μαγαζιά τραγουδάω και λαϊκό και δημοτικό και ότι μπορείς να φανταστείς από ρεπερτόριο.

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά την έκανα το 2010, σε νησιώτικο ύφος το CD με τίτλο «και σ’ αγάπησα» από την Μelon music. Όλα τα τραγούδια μου τα είχε γράψει ο Ματθαίος Γιαννούλης και χάρη στην αγάπη του κόσμου, που αγαπά την παράδοση έγινε πολύ γνωστό και πήγε πάρα πολύ καλά και τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου γι’ αυτό.

 

SM: Έκτος από αυτό το CD που μας είπες έχεις κάνει κάτι άλλο;Έλενα Γιαννούλη secretmust vision4reality

Το ίδιο CD το 2011 έγινε club mix. Το βάλαμε στο διαδίκτυο σε μια δισκογραφική Εταιρία και τα κατέβασαν 5.000.000 χρήστες, κάνοντας το 2 φορές χρυσό και 1 πλατινένιο. Να πω εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Μετά μπήκαν και τα δύο CD στην παγκόσμια σελίδα yasoo όπου μπαίνουν τα μεγαλύτερα ονόματα όπως η Madonna και ο κόσμος αποφάσισε το αγαπημένο του κομμάτι από την πρώτη δουλειά το τραγούδι που βγήκε πρώτο ήταν το « έπαθα μαζί σου πλάκα » που σε δύο μόνο ημέρες πήρε 20.000 ψήφους οπότε και έγινε χρυσό και την δεύτερη φορά το cd το club mix αυτό που πήρε τους περισσότερους ψήφους ήταν το «Στην ακρογιαλιά» με 20.000 ψήφους και έγινε χρυσό.

 

SM: Ετοιμάζεις κάτι τώρα από δισκογραφική δουλειά;

Ετοιμάζω πολύ ωραία πράγματα, έρχεται μια νέα δουλειά που θα έχει 13 τραγούδια που έχουν γράψει ο Νίκος Νικολαίδης, Γιάννης Φακιρης, Λίτσα Φωτίου, Μάλης Ταλέντης, Νίκος Φωτόπουλος. Την μουσική βέβαια την έχει αναλάβει εξολοκλήρου ένα καταπληκτικός μουσικοσυνθέτης, πολύ ταλαντούχος με ιδέες πολύ προχωρημένες και τον εμπιστευτικά απόλυτα είναι ο Παναγιώτης Χατζηγεωργίου.

 

SM: Το CD θα περιέχει μόνο νησιώτικο στυλ ή και κάτι άλλο;

Εδώ λοιπόν θα σας πω κάτι αποκλειστικό. Το CD αυτό δεν θα είναι μόνο νησιώτικο, θα έχει κρητικό σε συνδυασμό με νησιώτικο, τσιφτετέλια, λαϊκά, μπαλάντες σμυρνέικες και όλο αυτό έγινε γιατί μου το ζήτησε ο κόσμος, που με την αγάπη του με στηρίζει πάντα, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω από την μεριά μου για να του δείξω την δική μου αγάπη.

 

SM: Έχεις προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις;

Εχω προγραμματίσει  εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

SM: Εξωτερικό; Που έχεις ταξιδέψει εκτός Ελλάδας για να τραγουδήσεις ;

Έχω πάει Κωνσταντινούπολη, ήτανε μια δουλειά που θα μου μείνει αξέχαστη από θέμα οργάνωσης, φιλοξενίας και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Στο Buddha Bar, ένα καταπληκτικό χώρο. Εκεί ένας σύλλογος ελληνικός έκανε έναν χορό και με κάλεσε, ο κόσμος ήταν μισοί Έλληνες και μισοί Τούρκοι και θέλανε να παρουσιάσουν το νησιώτικο παραδοσιακό και το τούρκικο τραγούδι. Να προσθέσω βέβαια εδώ, ότι σε αυτόν τον χώρο έχουν πάει πολύ λίγοι Έλληνες τραγουδιστές όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου.

Έλενα Γιαννούλη secretmust vision4realitySM: Στις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει η Ελλάδα και φυσικά οι Έλληνες, η μουσική, τα μαγαζιά και η δισκογραφία μπορεί να επιβιώσει κατά την γνώμη σου;

Ο Έλληνας ήταν, είναι και θα είναι γλεντζές. Δεν θα πάψει ποτέ να διασκεδάζει, δεν θα του το κόψει κανένας, σίγουρα θα το περιορίσει αλλά έστω και με λίγα χρήματα θα βρει τρόπο να διασκεδάσει και να επιβιώσει η Ελλάδα και η δισκογραφία .

 

SM: Στις μέρες μας η προώθηση των καλλιτεχνών από την μουσική βιομηχανία είναι αληθινή ή στηρίζεται στο ότι κάποιοι χρησιμοποιούν γνωριμίες και φιλίες που έχουν και ας μην το αξίζουν;

Σίγουρα υπάρχουνε καλοί  τραγουδιστές και τραγουδίστριες και αξίζουν εκεί που είναι, υπάρχουν και άλλοι που είναι στην αφάνεια γιατί σκέπτονται πόσο πολύ έχει γεμίσει αυτός ο χώρος και πως θα τα καταφέρουν να μπουν, αλλά φυσικά και κάποιοι που δεν είναι γι’ αυτό το χώρο αλλά είναι πολύ λίγοι. Αυτοί όμως που μπορούν να τους αξιολογήσουν είναι κάποιοι άλλοι, εγώ δεν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό.

 

SM: Τι θα έλεγες στα νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα το τραγούδι;

Χαίρομαι όταν βλέπω νέους ανθρώπους να προσπαθούν να μπουν στον χώρο αυτό, να παλεύουν για το όνειρο τους να γίνει πραγματικότητα. Βέβαια να ξέρουν ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ, να έχουν γερό στομάχι για να τα αντέξουν όλα. Αλλά όταν πιστεύουν στον εαυτό τους να αφιερωθούν μόνο σε αυτό που κάνουν και με τις σωστές κινήσεις και τα σωστά τραγούδια σίγουρα η δικαίωση θα έρθει.

 

SM: Τα σχόλια του κόσμου για την Έλενα Γιαννούλη όσο αφορά το τραγούδι της, την επηρεάζουν;

Και από τα αρνητικά και από τα θετικά σχόλια φτιάχνω την Έλενα. Έχω ακούσει πάρα πολλά ειδικά από την τηλεόραση, στον Νίκο Μουτσίνα, στον Φώτη Σεργουλόπουλο και στην Μαρία Μπακοδήμου και σε άλλους αλλά κανένας δεν σχολίαζε την φωνή μου το τραγούδι μου, απλά σχολίασαν για την στιλιστική μου εμφάνιση, όμως η Έλενα θέλει να πάει μπροστά, να προβάλει το νησιώτικο τραγούδι με το δικό της στυλ.

 

SM: Βλέπω όμως ότι στιλιστικά είσαι πολύ μπροστά ντύνεσαι πάρα πολύ προχωρημένα παρόλο που το νησιώτικο τραγούδι  παραπέμπει σε πιο  κλασικό.

Ναι, το έχω αλλάξει, ακόμα  και στα βίντεο κλιπ μου, από το ντύσιμο μέχρι τους παρτενέρ μου είναι όλα προχωρημένα, αλλά και στη προσωπική μου ζωή έτσι είμαι πάντα στο ρεύμα τις εποχής και είμαι και νέα γιατί να ντύνομαι κλασικά;

SM: Έχεις συνεργαστεί με επώνυμους καλλιτέχνες; Έχεις κάνει ντουέτο;

Έχω συνεργαστεί με τους: Βασίλη Καρρά, Σταμάτη Γονίδη, Θέμη Αδαμαντίδη, Νίκο Μακρόπουλο, Μάκης Χριστοδουλόπολους,Έλενα Γιαννούλη secretmust vision4reality Δούκισσα, Γλυκερία, Μαίρη Λίντα, Καίτη Γκρέη, Στέλιο Ρόκκο σε έντεχνη σκηνή και  με άλλους πολλούς.

Ντουέτο έχω  στο νέο cd με τον Νίκο Κουρμούλη, στο κρητικό – νησιώτικο με λίρες και βιολιά, μαντινάδες και νησιώτικο στίχο. Πιστεύω πολύ σε αυτό το τραγούδι και φυσικά στο ντουέτο με τον Νίκο γιατί είναι ένα καταπληκτικός τραγουδιστής και άνθρωπος και ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Ακόμα έχω ένα δεύτερο ντουέτο με τον πιο μικρό ραπερ, τον Δημήτρη Κάσση μόλις 16 χρονών, ο οποίος μεγάλωσε σε μουσικά σχολεία και παίζει όλα τα όργανα. Έχει βγάλει hip hop δισκογραφική δουλειά, η οποία έχει γίνει χρυσή και ετοιμάζει και την επόμενη. Θα πούμε ένα τσιφτετέλι hip hop έκπληξη.

Αλλά και το όνειρο μου είναι να κάνω ένα ντουέτο με τον αγαπημένο μου τραγουδιστή τον Γιάννη Πάριο.

 

SM: Πες μας λίγο για την μπαλάντα που έχει το CD.

Είναι μια καταπληκτική σμυρνέικη αληθινή ιστορία που την εμπνεύστηκα από την αφηγήσεις της προ γιαγιά μου, την εμπιστεύτηκα στην Λίτσα Φωτίου την στιχουργό και μου την έκανε τραγούδι.

Θα μου επιτρέψετε να σας πω ένα ακόμα αποκλειστικό, ετοιμάζετε ένα μίνι σινγκλ από τραγούδια που μου εμπιστεύθηκε ένα πολύ μεγάλος μουσικοσυνθέτης όπου έχεις γράψει  πάρα πολλά τραγούδια σε μεγάλα ονόματα και θα κυκλοφορήσει σε ένα πολύ γνωστό περιοδικό. Το όνομα του συνθέτη  φυσικά δεν θα σας το πω είναι έκπληξη ( γέλια). Έρχεται….

 

SM: Τελειώνοντας θέλω να μας πεις το Secret must της Έλενας  και να σ’ ευχαριστήσουμε που μας τίμησες και μας άνοιξες την καρδιά σου, πάντα επιτυχίες σε ότι κάνεις.

Το  secret must της Έλενας. Αγάπη, απλότητα και ανθρωπιά.

Κι εγώ σας ευχαριστώ για την τιμή που μου  κάνατε να με καλέσετε στο περιοδικό σας και εύχομαι σε εσάς και σε όλους τους συντελεστές του περιοδικού πάντα πρωτιές.

 

 

την Έλενα Γιαννούλη μπορείτε να την βρείτε: https://www.facebook.com/pages/ΕΛΕΝΑ-ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ-ΕΠΙΣΗΜΟ-FUN-CLUB

 

 

MESSAGE TITLE
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.