Secret Must logo

“Αίγειο γάλα” ένα αγνό δώρο για τον ανθρώπινο οργανισμό

''Αίγειο γάλα'' ένα αγνό δώρο για τον ανθρώπινο οργανισμόΗ αίγα επί αιώνες χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο για το γάλα, το τυρί, το δέρμα και τα κέρατά της.
Το αίγειο γάλα θεωρείται από τα πιο θρεπτικά καθώς προέρχεται από ζώο που τρέφεται αποκλειστικά και μόνο με βλάστηση.
Θεωρείται επίσης από τα πιο εύπεπτα διότι το λίπος του αποτελείται από λιποσφαίρια μικρότερης διαμέτρου συγκριτικά με αυτά άλλων γαλάτων. Τα συγκεκριμένα λιποσφαίρια συμβάλλουν στην παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων με μαλακότερη υφή και δομή που διασπώνται πιο εύκολα.
Περιέχει επίσης ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων,καθώς και το πολύτιμο λινελαικό οξύ ,το οποίο συμβάλλει στην μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) ,στην μείωση εκδήλωσης διαβήτη, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην βελτίωση σχηματισμού των οστών, στην επιβράδυνση ανάπτυξης καρκίνου και στην αύξηση του καταβολισμού του λίπους.

Το αίγειο γάλα περιέχει επίσης τις απαραίτητες πρωτεΐνες για τον ανθρώπινο οργανισμό που σύμφωνα με έρευνες ίσως είναι ίδιες σε αξία με αυτές του μητρικού γάλατος για αυτό το λόγο προτείνεται για την σίτιση νεογνών.

Επίσης αποτελεί πολλή καλή πηγή ενέργειας για παιδιά που είναι υπό ανάπτυξη και για άτομα τρίτης ηλικίας. Εντάσσεται στα ”βιολειτουργικά τρόφιμα” λόγω των συστατικών του και για αυτό χρησιμοποιείται για την παρασκευή τροφίμων για νεογνά, για άτομα τρίτης ηλικίας, για παιδιά και για άτομα με ειδικές διατροφικές ανάγκες.

Χρησιμοποιείται από ασθενείς που πάσχουν από διάφορες αλλεργίες, από σύνδρομο δυσαπορρόφησης θρεπτικών συστατικών, από έλκος στομάχου και από πεπτικές διαταραχές.

Εκτός από τα ωφέλιμα λιπαρά οξέα περιέχει επίσης ασβέστιο ,το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης-στην μείωση της πίεσης του αίματος-στην ελεγχόμενη αύξηση του βάρους και στην μειωμένη απορρόφηση της χοληστερόλης, μαγνήσιο και ψευδάργυρος.

Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.