Secret Must logo

Επτά πλανήτες σαν την γη ανακάλυψε η NASA!

Επτά πλανήτες σαν την γη ανακάλυψε η NASA!Επτά εξωπλανήτες με χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με αυτά της Γης ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε η NASA σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο αρχηγείο της στην Ουάσινγκτον.
Η ανακοίνωση της NASA έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιο το φαινόμενο επτά πλανήτες στο ίδιο ηλιακό σύστημα να έχουν τα χαρακτηριστικά της Γης, δηλαδή, παρόμοιο μέγεθος και τις συνθήκες που επιτρέπουν να υπάρχει νερό στην επιφάνειά τους και, άρα, να μπορούν να συντηρήσουν ζωή.
Επτά πλανήτες σαν την γη ανακάλυψε η NASA!
Οι επτά εξωπλανήτες βρίσκονται σε περιστροφή γύρω από ένα υπέρψυχρο άστρο-νάνο, το TRAPPIST-1, περίπου 40 έτη φωτός από το ηλιακό μας σύστημα, και αναλύσεις της μάζας τους δείχνουν ότι αποτελούνται από βράχο και όχι αέρια, όπως, για παράδειγμα, ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.
Μάλιστα, οι επιστήμονες της NASA έχουν προσδιορίσει και τον… καλύτερο πλανήτη για πιθανό εποικισμό: είναι ο TRAPPIST-1f, ο οποίος εκτιμάται ότι προσιδιάζει περισσότερο από όλους στη Γη. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οι επιστήμονες θα προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά της ατμόσφαιρας του κάθε πλανήτη.
Και, αν και η υπάρχουσα τεχνολογία κάνει απαγορευτικό το ταξίδι στο αστρικό αυτό σύστημα, τα 40 έτη φωτός είναι μια «λογική» απόσταση για μελέτη και… προοπτική.
Επτά πλανήτες σαν την γη ανακάλυψε η NASA!
Σας άρεσε; κάντε like για να ξέρουμε τι θέματα σας αρέσουν!

Facebook Comments

About the Author

Related Posts

Leave a Reply

*

Could not authenticate you.